Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση της πραγματικότητας

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Για άρνηση της πραγματικότητας από πλευράς ΗΠΑ έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, απαντώντας στις κατηγορίες πως η Τεχεράνη είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση εάν σκέφτονται ότι τα θύματα στην Υεμένη των χειρότερων εγκλημάτων πολέμου, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, δεν θα έκαναν τα πάντα για να ανταποδώσουν» αναφέρει στο tweet ο Ζαρίφ αναφερόμενος στα θύματα των πληγμάτων που εξαπολύει ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον της Υεμένης.

«Ίσως είναι ντροπιαστικό το ότι τα όπλα τους των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν αναχαίτισαν τα πυρά της Υεμένης. Όμως, το να κατηγορούν το Ιράν δεν θα το αλλάξει αυτό»» συμπλήρωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

«Οι ΗΠΑ δεν εξοργίζονται όταν οι σύμμαχοί τους ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ανελέητα μωρά στην Υεμένη εδώ και τέσσερα χρόνια, με τα όπλα τους και τη στρατιωτική βοήθειά τους. Όμως εξοργίζονται, όταν τα θύματα αντιδρούν με τον μοναδικό τρόπο που μπορούν, εναντίον των διυλιστηρίων πετρελαίου των επιτιθέμενων» έγραψε επίσης σε ένα άλλο μήνυμα ο Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Το να τερματιστεί ο πόλεμος είναι η μοναδική λύση» υπογράμμισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: naftemporiki.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!