… και μην ξεχνάς Έλληνα, μην είσαι Ρατσιστής…

Γράφει η Δήμητρα Γεωργίου
για το ιστολόγιο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ«

Μέρες τώρα γίνεται λόγος για το προσφυγικό. Κονταροχτυπιούνται οι πολιτικοί για τη μάχη του θεαθήναι. «Πανελίστες» λένε για τη ρατσιστική συμπεριφορά των Ελλήνων και δημοσιογράφοι σε ζωντανές συνδέσεις με μέρη που υποφέρουν από την εισροή των μεταναστών εκνευρίζονται με την αγανάκτηση των κατοίκων, ειρωνεύονται και λένε λόγια σκληρά από  την αναπαυτική θέση τους  στα στούντιο και την ηρεμία των σπιτιών τους.

Έλληνες ξυπνήστε! Πόσο ακόμα θα πληρώνουμε για τις αποφάσεις ανθρώπων αναίσθητων, χωρίς πίστη, χωρίς ιδανικά που στο βωμό του χρήματος και της φήμης προδίδουν την ίδια την πατρίδα; Πόσο ακόμα θα πληρώνουμε για ανθρώπους που το ανήθικο το ονομάζουν ηθικό, το ανώμαλο φυσιολογικό; Συνεχίστε και σκύψτε το κεφάλι.

Όλοι μας υποφέρουμε βλέποντας τις εικόνες μικρών παιδιών και τις οικογένειές τους να παλεύουν μέσα στα κύματα και οι «ρατσιστές» κάτοικοι των νησιών να τρέχουν να βοηθήσουν με μια ζεστή αγκαλιά για τα μικρά, λίγο φαγητό και μέρος για να μείνουν μέχρι να αποφασίσουν την τύχη τους οι άρχοντες της χώρας. Ο καιρός περνάει, αποφάσεις δεν παίρνονται, ο κόσμος κουράζεται, πεινάει, εξοργίζεται και ξεκινούν οι λεηλασίες, οι επιθέσεις και ο Έλληνας φοβάται στην ίδια του την πατρίδα να πει «φτάνει πια». Μια «πατρίδα» που βλέπει τους μετανάστες ως το νέο αίμα, ενώ ταυτόχρονα αδιαφορεί για τους Έλληνες οι οποίοι δεν πειράζει να υποφέρουν. «Μην είμαστε ρατσιστές», «ας πεινάει το δικό σου παιδί, ας είναι άρρωστο, μην έχεις δουλειά, μη μιλάς, να λες και ευχαριστώ»!

Τι κι αν ήσουν και εσύ μετανάστης σε άλλες χώρες και πάντα σεβόσουν τους νόμους, τη θρησκεία του εκάστοτε κράτος που σε φιλοξενούσε και δούλευες σκληρά χωρίς να ενοχλείς τον άλλον, χωρίς να απαιτείς παραπάνω από τα αυτονόητα. Όχι από φόβο, αλλά από τις καταβολές σου ήξερες τί εστί καλό, τί κακό και ήξερες ότι η οικογένεια είναι το στήριγμα σου, η ελπίδα σου και η κινητήριος δύναμη να συνεχίσεις, για να χτίσεις ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά. Πάντα με σημαία σου την πίστη σου στον Θεό και στην πατρίδα. Ήξερες και σεβόσουν τους προγόνους σου για το τι είχαν περάσει από τα χέρια ξένων κατακτητών, μα έδωσες παλιά γενιά πολλά και η νέα ξέχασε, χαμένη μέσα στην προοδευτικότητα, πιστεύει στο τίποτα, στο εφήμερο, ζώντας σε μια ουτοπία ευημερίας.

Είμαστε μαριονέτες στα χέρια άλλων ακόμα και τώρα που τα πράγματα στενεύουν εμείς κάνουμε μια αλλόκοτη υπομονή σαν καλοκουρδισμένα ρομποτάκια. Σκύψε Έλληνα το κεφάλι και μην σκέφτεσαι αν όλοι αυτοί που έρχονται εδώ είναι απλές οικογένειες ή είναι ένα καλοστημένο σχέδιο αρπαγής της δικιά σου πατρίδας. Μην αναρωτηθείς αυτοί οι άντρες των 16 έως και 40 χρονών χωρίς οικογένειες που έρχονται σαν μετανάστες από δήθεν εμπόλεμες περιοχές με το κινητό στο χέρι, με απαιτήσεις και μίσος θρησκευτικό, που λιγουρεύονται καθετί δικό σου, το σπίτι σου, την οικογένεια σου. «Όχι μην είσαι ρατσιστής».  Μην αναρωτιέσαι που είναι ο τρόμος του πολέμου στα μάτια τους, τα σημάδια στο κορμί τους, στην ψυχή τους όχι Έλληνα, μην είσαι ρατσιστής.

Τί συγκρίνεις τους δικούς μας προγόνους που ζήσανε τον πόλεμο του 1821, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τη γενοκτονία των Ποντίων, τον πόλεμο του ’40, την πείνα με τα σκελετωμένα σώματα να σέρνονται στους δρόμους εκλιπαρώντας για ένα ψίχουλο τα άψυχα σώματα μικρών και μεγάλων; Τις μαυροφορεμένες μάνες των στρατιωτών  θαρρώ μικρά παλικαράκια ήταν 16 ετών και πάνω που χάνανε τη ζωή τους υπερασπίζοντας την Πατρίδα. Αλλά ξέχασα είχαν τη λύση να πάρουν βάρκα και να φύγουν σαν μετανάστες.

Κάτσε αποχαυνωμένος σε αυτά που σου σερβίρουν τί; πιστεύεις στον Θεό; μα τί ‘μπανάλ’, τι οπισθοδρομικό πιστεύεις στην οικογένεια, μα γιατί; μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις σήμερα. Μάθε στα παιδιά σου να είναι ελεύθερα χωρίς όρια, χωρίς πίστη, να πιστεύουν ότι η οικογένεια μπορεί να σταθεί με δύο άτομα από το ίδιο φύλο, γιατί η φύση όπως λένε και οι επιστήμονες, έκανε λάθος και η πολιτεία είναι εδώ να σε στηρίξει δίπλα σου με νόμους, με παρελάσεις που οι γυναίκες συμπεριφέρονται σαν άντρες και οι άντρες σαν γυναίκες. Πάλεψε για τα δικαιώματα των ζώων, πάλεψε για τα παιδιά άλλων λαών πρώτα και αν σου περισσέψει και λίγη αγάπη για τα δικά μας παιδιά, ας τη δώσεις.  Πρέπει τα παιδιά να ξέρουν να έχουν μόρφωση γι’ αυτά τα πράγματα τα τόσο σημαντικά. Γιατί να μάθουν την ιστορία του Έθνους ή το μεγαλείο της θρησκείας μας;

Κάνεις τον σταυρό σου; μα τί ντροπή πηγαίνεις στην εκκλησία με την οικογένεια σου; νηστεύεις; Είσαι τόσο πίσω, δεν εξελίσσεσαι, μπορείς παράλληλα να πιστεύεις ότι είσαι Χριστιανός, να κάνεις γιόγκα, να ασπάζεσαι λόγια σοφών από άλλες χώρες και γενικά να φέρνεις τη θρησκεία σου στα μέτρα σου. Μη βλέπεις τους Μουσουλμάνους που σκοτώνουν για τον Θεό τους, που δεν αφήνουν κανέναν να αμφισβητήσει την ύπαρξή του και θέλουν παντού να κυριαρχήσει η δική τους πίστη. Τί κι αν έχουμε τόσους Αγίους που αποδεδειγμένα είναι δίπλα μας με τα θαύματά τους; Τί κι αν η ίδια η Παναγία εμφανίζεται να μας προστατέψει όταν χρειάζεται; Όχι, μην πιστεύεις! Πίστευε όλα τα άλλα που σου λένε και όλα θα πάνε καλά, μείνε ήσυχος! Μόνο μην φωνάξεις «Παναγιά μου» μου όταν έρχονται να πάρουν όσα σου ανήκουν και βασανίσουν εσένα και την οικογένεια σου. Πίστευε ό,τι σου λένε και μην ξεχνάς Έλληνα, μην είσαι Ρατσιστής…

Δήμητρα Γεωργίου

για το ιστολόγιο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ»

.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!