Καραμελωμένη πανσέτα με σιρόπι σφενδάμου

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Για το γλάσο

  • 150 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 20 γρ. τζίντζερ
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 σκ. σκόρδο

Για την πανσέτα

  • 2 κιλά πανσέτα, χωρίς κόκκαλο, με δέρμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κλ. δεντρολίβανο

Για το σερβίρισμα

  • καλαμπόκι, βρασμένο
  • φασόλια, σε κονσέρβα
  • πατάτες τηγανητές
  • πιπεριά τσίλι
  • θυμάρι
  • αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το γλάσο

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το σιρόπι σφενδάμου, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ σε φέτες, την πιπεριά τσίλι σε κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και να δέσει.

Για την πανσέτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε την πανσέτα σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο και από τις 2 πλευρές και τυλίγουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 2 ½ – 3 ώρες.
  • Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 210-220ο C στον αέρα.
  • Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, βγάζουμε το δεντρολίβανο και απλώνουμε σάλτσα με ένα πινέλο.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο για 30 λεπτά για να γίνει τραγανό. Κάθε 5 λεπτά απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από το κατσαρολάκι.
  • Βάζουμε το καλαμπόκι στη φωτιά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και προσθέτουμε αλάτι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τα φασόλια. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε την πανσέτα με το καλαμπόκι, τα φασόλια και τις πατάτες.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!