Κατά την διάρκεια της κυήσεως δεν ερχόμαστε σε σεξουαλική επαφή.

«Κατά την διάρκεια της κυήσεως δεν συνερχόμαστε (σε σεξουαλική επαφή) και ας λένε οι ιατροί, ότι, δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι τον έκτο μήνα. (Διότι) Το βρέφος ταράσσεται, ξαφνιάζεται και συμμετέχει σε αυτή την όποια σχέση ερωτική των συζύγων.

Είναι λάθος να νομίζουν οι σύζυγοι, όταν είναι έγκυος η γυναίκα, ότι αν συνέλθουν (σε σεξουαλική επαφή) εκείνη την περίοδο των εννέα μηνών, ότι είναι μόνο ο άνδρας και η γυναίκα παρόντες. Είναι και το παιδάκι παρόν. Και εισπράττει το παιδί τις επιθυμίες των γονέων. Και αυτό καθορίζει πάρα πολλές, πολύ λεπτές συμπεριφορές, που έχει ο άνθρωπος και που μέχρι σήμερα η επιστήμη ψάχνει να τις ερμηνεύσει και δεν ερμηνεύονται. Να φέρω ένα παράδειγμα:

Τι προβληματισμός γίνεται σήμερα για την ομοφυλοφιλία; Νομίζουν ότι θα το λύσουν το πρόβλημα, με το να κάνουν σύμφωνα συμβίωσης, με το να κάνουν νομοθεσίες. Λες και ο άνθρωπος είναι νόμος. Κι όμως, αυτό το οποίο είναι οι ομοφυλόφιλοι, τι είναι; Είναι άνθρωποι που τους καθόρησε η σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων τους(κατά την διάρκεια της κυοφορίας).

Διότι κατά τους αγίους πατέρες, Παΐσιο και Πορφύριο, που και αυτό το είδαν με το μάτι του Αγίου Πνεύματος, αυτοί οι άνθρωποι είδαν, ότι, ο άνθρωπος καθορίζεται εκείνη την ώρα. Εάν το ζευγάρι δεν έχει φυσική σχέση και στάση κατά την διάρκεια της κυοφορίας. Δηλαδή εάν γίνεται οποιαδήποτε παραφύσην σχέση, έλεγαν, μεταξύ των γονέων εκείνη την διάρκεια της κυοφορίας.., τότε αυτό το παραφύσην, επειδή είναι επιθυμία δυνατή και μεταδίδεται στο παιδί (στο έμβρυο), αυτό καθορίζει την σεξουαλική συμπεριφορά του παιδιού και αυτό θα ξεδιπλώσει στα χρόνια της εφηβείας. Αυτό είναι μία πολύ δυνατή ερμηνεία, την οποία δεν έχουμε ακόμα τολμήσει ούτε καν να την πούμε προς τα έξω. Εμείς που γνωρίσαμε τον Άγιο Πορφύριο…»

Απόσπασμα από την ομιλία: Η Αγωγή των Παιδιών κατά τους Σύγχρονους Αγίους της Εκκλησίας μας

Η Αγωγή των Παιδιών από την Σύλληψη έως & την Εφηβεία κατά τους Σύγχρονους Αγίους της Εκκλησίας μας

Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης

Άγιος Πορφύριος

Άγιος γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης

Πηγή: choratouaxoritou.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!