Κάτι σαν Terminator: Στρατιωτικό ρομπότ κάνει την επανάσταση του σημαδεύοντας ανθρώπους.

Ένα βίντεο που δοκιμάζει τις ικανότητες μάχης ενός ανθρωπόμορφου ρομπότ έχει τραβήξει πάνω από 1,8 εκατ. προβολές σε λιγότερο από δύο ημέρες. Οι εντυπωσιακές εικόνες, ωστόσο, δεν προέρχονται από κάποιο βιντεοπαιχνίδι.

Η ταινία μικρού μήκους, που δημιουργήθηκε από το αμερικανικό στούντιο Corridor Digital, ουσιαστικά κάνει μια παρωδία των γνωστών βίντεο της εταιρείας ανάπτυξης και κατασκευής ρομπότ Boston Dynamics.

Ύστερα από περίπου τέσσερα λεπτά στο βίντεο, παρατηρούμε ένα ανθρωποειδές να υποβάλλεται σε μια σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση στην οποία εκτελεί βολές με πυροβόλα όπλα και αντιστέκεται σε σκληρά χτυπήματα.

Μόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν το ρομπότ τελικώς αρνείται να «σκοτώσει» ένα σκύλο ρομπότ και δραπετεύει μαζί του, είναι σαφές ότι πρόκειται για εικόνες που έχουν δημιουργηθεί από υπολογιστή.

Παρόλο που ήταν στημένο, το περιεχόμενο του βίντεο προκάλεσε πολλές συζητήσεις στο διαδίκτυο. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου πίστευαν ότι οι εικόνες ήταν πραγματικές, τουλάχιστον για τα πρώτα λεπτά. Άλλοι τόνισαν ότι οι σκηνές στις οποίες το ρομπότ στρέφει το όπλο του προς τους ανθρώπους τους προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.

«Ξέρω ότι αυτό δεν είναι πραγματικό, αλλά με ανησύχησε το γεγονός ότι το ρομπότ θα μπορούσε να πυροβολήσει κάποιον τυχαία», δήλωσε ο Κάμιλ Γιούρεκ.

«Αν και ψεύτικη, η σκηνή στην οποία το όπλο είναι στραμμένο στον άνθρωπο με το AK είναι κυριολεκτικά αγχωτική, δήλωσε ο Μπράντον Ουίλιαμς.

Viral ρομπότ

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα viral βίντεο του οποίου ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ένα ρομπότ επαναστάτης. Περίπου πριν από τέσσερις μήνες, ειδικοί στην ρομποτική τεχνολογία από την εταιρεία Corridor Digital κατέδειξαν ότι το να κακομεταχειρίζεται κάποιος τις μηχανές δεν είναι και η καλύτερη πλέον ιδέα, προτείνοντας ότι, μια από αυτές τις μέρες, τα ρομπότ θα μπορούσαν να εκδικηθούν για όλα όσα υπέστησαν.

Ολοκληρώνοντας, η ταινία μικρού μήκους, που δημοσιεύθηκε στις 14 Ιουνίου, με τίτλο «Το νέο ρομπότ που μπορεί να πολεμήσει!», έχει επί του παρόντος πάνω από 10 εκατ. προβολές στο YouTube.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!