Γιώργος Αποστολάτος – Σάμη Κεφαλονιάς
Η Νόνα (γιαγιά) αξία ανεκτίμητη χειμωνιάτικη μέρα, όλο βρέχει-βρέχει και πήγαμε στη γιαγιά, και μας γλύκανε με τις στραπατσοφλογέρες της (ψεύτικες φλογερές).
Υλικά
2 κούπες αλεύρι,
στη μύτη του κουταλιού αλάτι,
μια κουτάλια της σούπας λάδι,
και χλιαρό νερό όσο πάρει.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι το λάδι και το αλάτι ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό, και αρχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαφριά, το κάνουμε μια μπάλα και το αφήνουμε μισή ώρα μέσα στο μπολ με μια πετσέτα σκεπασμένο.
Μετά το ανοίγουμε λεπτό φίλο με τον πλάστη, το κόβουμε με το μαχαίρι μικρά κομμάτια όσο εμείς θέλουμε και με το χέρι τα στραπατσάρουμε λίγο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις κάψει τα τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές.
Τα σερβίρουμε με μέλι, κανέλα σουσάμι, η με ζάχαρη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!
Γιώργος Αποστολάτος – Σάμη Κεφαλονιάς