Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο {250 γρ.}
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό στην οποία διαλύουμε
2 κουταλιές της σούπας φυτικό γάλα σε σκόνη.
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού.
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
½ κουταλάκι κοφτό σόδα.
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με τη μισή ποσότητα από το αλεύρι.
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 3΄.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε για άλλα 2΄.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψί και βάζουμε μέσα το υλικό μας.
Ψήνουμε στους 180° C για 1 ώρα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ακόμη μπορούμε να το γλασάρουμε με κουβερτούρα λιωμένη .
Είναι καλύτερο και από το αρτύσιμο. Πολύ νόστιμο και γευστικό.
Καλή επιτυχία!