Κινεζική αποστολή στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης ανακάλυψε μυστηριώδες gel

Το σεληνιακό ερευνητικό όχημα Chang’e-4, που εκτοξεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2018, έγραψε ιστορία όταν προσεληνώθηκε στον κρατήρα Von Karman που βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο της μακρινής πλευράς της Σελήνης στις 3 Ιανουαρίου 2019.

Έκπληκτοι από την ανακάλυψη, τα στελέχη της ομάδας του κινεζικού σεληνιακού rover Yutu-2 κάλεσαν πρόσθετους εμπειρογνώμονες και ανέβαλαν την προγραμματισμένη τους έρευνα για να εξετάσουν το παράξενο υλικό πιο προσεκτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα από μέσα ενημέρωσης με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας από τους Κινέζους επιστήμονες, παρατήρησε παράξενες εικόνες που καταγράφηκαν από την κύρια κάμερα του rover και οι οποίες απεικονίζουν ένα μικρό σεληνιακό κρατήρα με ποσότητα από την άγνωστης σύστασης ουσία. Η τελευταία, διαθέτει χρώμα και γυαλάδα που φέρεται να είναι διαφορετικά από το σεληνιακό περιβάλλον.

Το κινεζικό διαστημικό όχημα προσέγγισε προσεκτικά την παράξενη ουσία του σεληνιακού κρατήρα και έπειτα συνέλεξε ποσότητα της, περιγράφοντας την ως «ομοιάζουσα σε τζελ», ανέφερε η έκθεση των μέσων ενημέρωσης. Το όχημα εξέτασε έπειτα την περιοχή με Οπτικό και Υπέρυθρο φασματόμετρο (Visible and Near Infrared – VNIS) ικανό να ανιχνεύει το φως με τρόπο που αποκαλύπτει την σύσταση ενός αντικειμένου, σύμφωνα με την Daily Express.

Οι Κινέζοι επιστήμονες δεν έχουν παράσχει εξηγήσεις σχετικά με τη φύση της ουσίας.

Η ανακάλυψη μπορεί, ωστόσο, να συνδεθεί με λιωμένο γυαλί που δημιουργήθηκε από μετεωρίτες που προσέκρουσαν στην επιφάνεια του φεγγαριού, σύμφωνα με την Daily Express, επικαλούμενη επιστήμονες.

Οι περαιτέρω προγραμματισμένες μετρήσεις και πειράματα που οι Κινέζοι επιστήμονες θα διεξαγάγουν με την βοήθεια του Yutu-2 μπορούν να επαληθεύσουν διάφορες θεωρίες που περιγράφουν τον σχηματισμό της Σελήνης.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!