Κινεζική εταιρεία αντλεί πετρέλαιο σχεδόν από τα 9.000 μέτρα

Ο πετρελαϊκός γίγαντας της Κίνας, PetroChina, έχει σκάψει περίπου 8.882 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης για να δημιουργήσει το βαθύτερο πετρελαϊκό πηγάδι στην Ασία. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε και πάλι σε κινεζική εταιρεία.

Η γεώτρηση του κοιτάσματος Luntan One στο πετρελαιοφόρο πεδίο Tarim στην βορειοδυτική Κίνα και συγκεκριμένα την επαρχία Ξινγιάνγκ ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, ανέφεραν κινεζικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το τοπικό υποκατάστημα της εταιρείας.

Η εταιρεία PetroChina χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να ολοκληρώσει το έργο λόγω της σύνθετης γεωλογικής δομής και της υψηλής θερμοκρασίας στην περιοχή, σημειώνει το RT.

​Για να επιχειρήσουμε μία σύγκριση προκειμένου να αντιληφθούμε το βάθος, μπορείτε να συγκρίνετε το έργο με το ψηλότερο βουνό του κόσμου, το Έβερεστ, το οποίο φτάνει στα 8.848 μέτρα ύψος. Η ίδια η PetroChina ισχυρίζεται ότι τρύπησαν βασικά το Έβερεστ, σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος εξερεύνησης, Κιου Μπιν.

Το βάθος που φτάνει η πρόσφατη πετρελαιοπηγή είναι ακόμη βαθύτερο από το προηγούμενο ρεκόρ της περιοχής, που ανήκει στην China Petrochemical Corporation, επίσης γνωστή ως Sinopec. Ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο και βρίσκεται στο ίδιο πετρελαιοφόρο πεδίο, το δεύτερο-βαθύτερο στην περιοχή της Ασίας, καθώς φτάνει στα περίπου 8.588 μέτρα κάτω από τη Γη.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!