Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το κολοκύθι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για να θωρακιστεί.
  • Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά να απορροφηθεί η υγρασία. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον βασιλικό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι από τους κολοκυθοανθούς και μοιράζουμε τη γέμιση. Τα κλείνουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει 30 γρ. ελαιόλαδο.
  • Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη τη βάση της κατσαρόλας και να είναι σφιχτά το ένα με το άλλο.
  • Προσθέτουμε 20 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το νερό και καλύπτουμε με ένα πιάτο για να μείνουν σταθερά κατά τη διάρκεια του βρασμού.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι, ρίγανη, φέτες λεμονιού, ελαιόλαδο και φέτα.

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 300 γρ. ρύζι γλασέ
  • 200 γρ. νερό
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 1 κ.σ. δυόσμο

Για τη σύνθεση

  • 30 κολοκυθοανθούς
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • φέτα


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!