Κορυφαίος Αυστραλός ψυχολόγος: «Η Γκρέτα Τούνμπεργκ χρήζει ιατρικής βοήθειας»

«Η Γκρέτα Τούνμπεργκ χρήζει ιατρικής βοήθειας», προειδοποιεί κορυφαίος Αυστραλός ψυχολόγος εκφράζοντας την ανησυχία του για την ψυχική υγεία της έφηβης ακτιβίστριας, σύμβολο του αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Με την παθιασμένη ομιλία της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το κλίμα, η 16χρονη Σουηδή, που έχει παραδεχθεί ότι πάσχει από το σύνδρομο Asperger, κέντρισε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας, των ΜΜE και των ψυχολόγων.

O καθηγητής Ψυχολογίας από την Αυστραλίας, Μάικλ Καρ Γκρεγκ επισημαίνει ότι η υπερέκθεση ενός κοριτσιού σαν να είναι σταρ τηλεοπτικής σειράς, θα έχει επιπτώσεις στην ψυχική της υγεία.

Σε δηλώσεις του στο δίκτυο 3ΑW τόνισε: «Μπορώ να το ξεκαθαρίσω, είμαι υπέρ του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Πιστεύω πραγματικά ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σώσουμε τον πλανήτη».

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχει δηλώσει η Γκρέτα για την κατάσταση της υγείας – ότι είχε παλέψει με την ανορεξία και την κατάθλιψη κι ότι πάσχει από το σύνδρομο Asperger- ο Αυστραλός ψυχολόγος θεωρεί ότι η έφηβη θα πρέπει να αποσυρθεί από την παγκόσμια σκηνή και να την παρακολουθήσει κάποιος ειδικός..

«Ως γονιός, εάν αυτό ήταν το παιδί μου, δεν είμαι βέβαιος ότι θα το προωθούσα στην παγκόσμια σκηνή», τόνισε ο Αυστραλός ψυχολόγος εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της κοπέλας , την ψυχική της υγεία αλλά και το πώς θα επηρεάσει τους νέους ανθρώπους .

«Στέλνει ένα μήνυμα σε άλλους εφήβους ότι μπορούν να μιλούν στους ενήλικες με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο», είπε αναφερόμενος στην ομιλία της στη Νέα Υόρκη.

Ο Αυστραλός ψυχολόγος δεν ρίχνει την ευθύνη στο κορίτσι αλλά στους γονείς της και τους ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής που, όπως επισημαίνει, την χρησιμοποιούν χωρίς ντροπή».

«Φαίνεται να είναι παγιδευμένη σε ένα σενάριο συντέλειας του κόσμου, όπου υπερβάλλει για τις απειλές που προκαλεί η κλιματική αλλαγή κι έχει μια επίδραση προκαλώντας όλο αυτό το υπαρξιακό άγχος στα παιδιά μας, εξ ου και οι κλιματικές απεργίες», είπε.

Είπε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι στο σχολείο, αλλά αντ ‘αυτού συσπειρώνονται επειδή «τα έχουν πείσει ότι το τέλος του κόσμου είναι κοντά».

Ο ψυχολόγος είπε ότι επειδή η Γκρέτα είναι μια έφηβος 16 ετών, και «κανείς δεν μπορεί να αντικρούσει» τις απόψεις της. «Πρέπει όλοι να πέσουμε κάτω και να τις δεχτούμε», είπε.

Ο Πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον επικρίνει επίσης την στάση της Γκρέτα για την υπερθέρμανση του πλανήτη λέγοντας «πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να είναι παιδιά».

Είπε ότι τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από «άσκοπες ανησυχίες» και να υπενθυμίζεται στη νεότερη γενιά ότι ζουν σε μια «θαυμάσια χώρα και παρθένο περιβάλλον». «Δεν θέλω τα παιδιά μας να ανησυχούν για αυτά τα θέματα», είπε. «Θα έχουν επίσης μια καλή οικονομία για να ζήσουν επίσης”.

Μήπως παίζει θέατρο;

Παρότι δεν είναι λίγοι αυτοί που μπορεί να συμφωνούν με το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής αλλά να διαφωνούν με τον τρόπο που εκφράζει τον ακτιβισμό της η Γκρέτα Γκρέτα Τούνμπεργκ, το οποίο βγάζει μίσος και μισανθρωπισμό, κάποιοι άλλοι στέκονται στο ερώτημα αν όντως τα πιστεύει όσα λέει η απλά παίζει θέατρο.

Και ο λόγος που τους κάνει να αναρωτιούνται είναι η οικογένεια. Ναι, μια οικογένεια “νορμάλ” θα ανησυχούσε να βλέπει τόσο ανεξέλεγκτο συναίσθημα να βγαίνει από το παιδί τους και θα αναρωτιόταν αν της κοστίσει σε ψυχική υγεία, ακόμα και την ίδια της τη ζωή.

Αλλά μια οικογένεια του θεάτρου, όχι μόνο δεν θα ανησυχούσε, αλλά θα ήταν και περήφανη για την “performance” της Γκρέτα και μάλιστα σε θέατρο παγκοσμίου λάμψης, όπως ο ΟΗΕ.

Όχι μόνο ο πατέρας και η μητέρα είναι του θεάτρου. Ο πατέρας της, ο Σβάντε Τούνμπεργκ, είναι ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός, η μητέρα της, Μαλένα Έρμαν, τραγουδίστρια της όπερας, αλλά και η 14χρονη αδελφή της Μπεάτα Έρμαν ήδη έχει βγει στο κλαρί και κάνει καριέρα τραγουδίστριας:

Μισό μην φύγετε, δεν τελειώσαμε.

Και ο παππούς της Γκρέτα, ο Όλοφ Τούνμπεργκ, είναι διάσημος Σουηδός ηθοποιός & σκηνοθέτης θεάτρου.

Όπως καταλαβαίνετε, η “ακτιβιστική” οικογένεια έχει κάτι από Μελωδία της Ευτυχίας, και αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι αναρωτιούνται: Υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης ή για Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου ρόλου;


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!