ΚΟΥΙΖ: Ποια χώρα μπορεί να βομβαρδίζει άλλη χώρα από έδαφος που της έχει αρπάξει και να μην υπάρχει καμία παγκόσμια κατακραυγή;

ΚΟΥΙΖ: Ποια χώρα μπορεί να βομβαρδίζει άλλη χώρα από έδαφος που της έχει αρπάξει και να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ παγκόσμια κατακραυγή;

Η απάντηση είναι μια και μόνη, κι επειδή δεν πρόκειται για “κουίζ” αλλά για γεγονός,  τα ΜΜΕ είπαν να το περάσουν και στα ψιλά γράμματα!

Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας ενεργοποιήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα για να αναχαιτίσει «εχθρικούς πυραύλους» κοντά στη Δαμασκό, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η πρωτεύουσα της Συρίας και οι γύρω περιοχές δέχονται συχνά αεροπορικές επιθέσεις, για τις οποίες κατηγορεί η χώρα για το Ισραήλ. Το Τελ Αβίβ σπάνια παραδέχεται τις στρατιωτικές του επιδρομές εναντίον του γείτονα, αλλά αυτή τη φορά οι Ισραηλινοί επιβεβαίωσαν το χτύπημα.

Η Γενική Διοίκηση του Στρατού προειδοποίησε το Σάββατο ότι οποιαδήποτε παραβίαση του εναέριου χώρου θα συναντηθεί με στρατιωτική απάντηση και κάθε αεροσκάφος που θα το κάνει θα θεωρείται ως “εχθρικός στόχος”.

Η τελευταία επίθεση, ωστόσο, προερχόταν από έξω από τον αεροπορικό χώρο της Συρίας με πυραύλους που έρχονταν από την κατεύθυνση Υψιπέδων του Γκολάν, τα οποία ανήκουν στη Συρία και κατέχονται από το Ισραήλ!

Το “ειρηνευτικό” σχέδιο, μάλιστα του Τραμπ, περιλαμβάνει την αναγνώριση των κατεχομένων εδαφών στην Ισραηλινή κυριαρχία, κάτι που δεν έχει γίνει καν από τον ΟΗΕ.  Έτσι θα επέλθει η “ειρήνη”.

Την τελευταία φορά που το Τελ Αβίβ έριξε πυραύλους στη Δαμασκό ήταν πριν από 10 ημέρες. Ο Νετανιάχου τότε το διέψευσε και είπε με ειρωνική υπεροψία ότι μπορεί να τους βομβάρδισε η Βελγική Πολεμική Αεροπορία.

Μια άλλη επίθεση στις 6 Φεβρουαρίου έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή 172 επιβατών και πλήρωμα με αεροσκάφος Airbus A320 που συνδέεται με τη Δαμασκό από την Τεχεράνη.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!