Κουλέμπα: Παρά τη συμφωνία για τον Nord Stream 2, το Κίεβο θα συνεχίσει να μάχεται τον ρωσικό αγωγό

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα προειδοποίησε, την Πέμπτη (21/07), πως παρά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας για τον Nord Stream 2, το Κίεβο θα συνεχίσει την προσπάθειά του εναντίον του ρωσικού αγωγού.

Η συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας για τον Nord Stream 2 δεν θα εμποδίσει το Κίεβο να συνεχίσει να πολεμά εναντίον του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου, ανέφερε την Πέμπτη (22/07) ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης υποστήριξε: «Χθες, το παιχνίδι δεν τελείωσε, πήγε στην παράταση. Έχουμε ακόμα δύο ημίχρονα και τα πέναλτι για να προστατεύσουμε την Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο».

Μάλιστα, ο Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι η αμερικανογερμανική συμφωνία «δεν είναι το τέλος της ιστορίας» καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «το Κίεβο έχει πολλές ερωτήσεις προς τους δυτικούς εταίρους του σχετικά με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας».

Επισημαίνεται πως, την Τετάρτη (21/07), η Ουάσινγκτον και το Βερολίνο υπέγραψαν συμφωνία για τον αγωγό Nord Stream 2.
Συγκεκριμένα, η Γερμανία δεσμεύτηκε να επιβάλει κυρώσεις από τις Βρυξέλλες κατά της Μόσχας εάν χρησιμοποιεί τις εξαγωγές ενέργειας ως μέσο επιρροής στα ευρωπαϊκά κράτη.

Το σχετικό έγγραφο σημειώνει, επίσης, ότι για την υλοποίηση του έργου, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η συνεχής προμήθεια πρώτων υλών από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας μετά το 2024.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!