Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Υλικά

½ κιλ. αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
3 κουταλιές λάδι
250 ml νερό
Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή στο κάδο του μίξερ βάζουμε την μαγιά μαζί με το νερό (αφού το ζεστάνουμε λίγο) και τη ζάχαρη.

Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργήσει η μαγιά και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Το σουσάμι το αφήνουμε στην άκρη, γιατί με αυτό θα πασπαλίσουμε τα κουλούρια μας.

Δουλεύουμε το ζυμάρι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά και να μπορούμε να πλάσουμε τα κουλούρια μας.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.

Παίρνουμε δύο ταψιά και στρώνουμε λαδόκολλα σε αυτά.

Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με νερό και ένα άλλο μπολ το γεμίζουμε μέχρι το μισό με σουσάμι.

Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας το βάζουμε στον πάγκο και το δουλεύουμε πολύ λίγο ώστε να ενεργοποιηθεί και πάλι.

Το κόβουμε σε μικρά μπαλάκια της αρεσκείας μας και πλάθουμε τα κουλούρια.

Βουτάμε ένα ένα τα κουλούρια πρώτα στο μπολ με το νερό και κατόπιν στο μπολ με το σουσάμι, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Τοποθετούμε τα κουλούρια στη λαδόκολλα, αφήνουμε για άλλα 10΄να ξεκουραστούν και ψήνουμε στους 180 °c για 40΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθεί λίγο το σουσάμι.

Γίνονται τέλεια. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Π ε ν τ α ν ό σ τ ι μ α.

Καλή επιτυχία.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!