Κούρδισσα βουλευτής του HDP: Ναι, η Αγία Σοφία δεν πρέπει να είναι μουσείο, όμως αντί για τζαμί πρέπει να γίνει χριστιανική εκκλησία

Όπως φαίνεται από την φωτογραφία που δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ, με την Χιούντα Καγιά να βρίσκεται ανάμεσα σε μαχητές του ΡΚΚ, στο όρος Κανδήλι, μάλλον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την Κούρδισσα βουλευτή.

Τελικά μια Κούρδισσα μουσουλμάνα βουλευτής του HDP, τόλμησε να πει κάτι που δεν έχει τολμήσει να πει ούτε ένας Έλληνας πολιτικός. Αυτή είναι η κατάσταση του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Φοβικό και δειλό, δεν έχει το θάρρος να διεκδικήσει ό,τι διεκδικούν οι άλλοι για μας. Η Κούρδισσα βουλευτής Χιούντα Καγιά (Hüda Kaya), μας υπενθυμίζει με οδυνηρό τρόπο πόσο πίσω μείναμε ως χώρα, στη διεκδίκηση των εθνικών δικαίων μας αλλά και στη σύναψη συμμαχιών με φιλικούς και γενναίους λαούς, όπως είναι οι Κούρδοι.

Η βουλευτής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Χιούντα Καγιά, ενώ όλοι στην Τουρκία, μετά τη σχετική εντολή του Ερντογάν, αναμένουν την απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία από μουσείο που είναι τώρα, σε τζαμί, έκανε μια δήλωση, που προκάλεσε σοβαρότατες αντιδράσεις κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας.

Η δλήωση της Καγιά έχει ως έξής;

Δεν υπάρχει το Δίκαιο του Γιαταγανιού

“Μας λένε “Μα είναι το δίκαιο του γιαταγανιού (με βάση το οποίο δικαιούμαστε να κάνουμε την Αγία Σοφία τζαμί)”. Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο δίκαιο. Αυτό είναι κάτι που εφευρέθηκε μετά το Κοράνι και μετά τον Προφήτη. Η Αγία Σοφία δεν είναι ένα μνημείο για το οποίο η τωρική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη στο μέλλον έχει το δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις του τύπου “την ανοίγω, την κλείνω, την κάνω τζαμί κλπ”.

Συνεχίζοντας η Κούρδισσα βουλευτής, η οποία σημειωτέον είναι η πιο τυπική μουσουλμάνα του κόμματος, είπε:

“Σαν την Αγία Σαφία υπάρχουν εκατοντάδες εκκλησίες που είναι υπό κατοχή στην Τουρκία. Αυτές δεν γίνονται τζαμιά επειδή έτσι τις ονομάζουμε εμείς. Αυτές πρέπει να είναι ο οίκος του Θεού. Η Αγία Σοφία είναι ένα μνημείο υπό ειδικό καθεστώς προστασίας. Και είναι ένα μέρος στο οποίο πρέπει να προσεύχονται εκείνοι που το έχτισαν.”

Οι αντιδράσεις στη δήλωση της Χιουντά Καγιά συνεχίζονται και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι χρειάζεται να έχει κανείς πολύ θάρρος για να κάνει μια τέτοια δήλωση, τη στιγμή μάλιστα που είναι Κούρδος, σε μια χώρα σαν την Τουρκία, όπου οι Κούρδοι και οι μη μουσουλμάνοι διώκονται ως εσωτερικοί εχθροί του τουρκισμού και της Τουρκίας.

Το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις της Καγιά:

Πηγή: anixneuseis.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!