Κράτα γερά Γέροντα σ’αγαπάμε μα πιο πολύ σ΄αγαπάει ο Θεός

Παύλος Τριποδάκης

Γνώρισα από κοντά τον Μητροπολίτη Μορφου

Δεν έχει φόβο, δεν έχει υποκρισία, αισθάνεσαι δίπλα του εντελώς ελεύθερος και μπορείς να του μιλήσεις εντελώς άνετα σαν φίλος. Έχεις την εντύπωση πως δεν είσαι δίπλα σε Μητροπολίτη αλλά σε έναν δικό σου άνθρωπο.

Γνώρισε μεγάλους Αγίους στη ζωή του και ότι κάνει το κάνει από αγάπη για όλους τους ανθρώπους. Ας μην τον κρίνουμε και μην τον γελοιοποιούμε γιατί είναι άνθρωπος του Θεού. Αντίθετα με ρατσιστής είναι ο πρώτος που θα σταθεί και θα συμπαρασταθει δίπλα σε κάθε άνθρωπο είτε είναι ομοφυλόφιλος είτε ετεροφυλος είτε πόρνος είτε εγκληματίας είτε οτιδήποτε άλλο που μπορούμε να φανταστούμε.
Αν κάποιον προσέβαλε με τον τρόπο του είναι μόνο ένας, ο ίδιος ο Διάβολος.

Αυτός που διαβάλλει με κάθε τρόπο για να θολώσει την αλήθεια σε όλους μας.
Και ο Μορφου μας λέει ξερά την αλήθεια περί αοράτου πολέμου κάνοντάς τον ορατό.
Ρισκάρει την εικόνα του για να μας το κάνει κατανοητό και απλό γιατί έχει την Αγάπη μέσα του.
Δεν είμαι στρατευμενος ούτε έχω κάποιο συμφέρον που τα γράφω.

Κοινός θνητος είμαι με πάθη και αμαρτίες.
Θα μπορούσα να ήμουν φυλακή για έγκλημα ή οτιδήποτε άλλο προανέφερα.
Όμως χαίρομαι που υπάρχουν αυτοί οι Πατέρες σαν τον Μορφου που σε σκουντανε μήπως δεις την αλήθεια που θα δώσει αγαλλίαση και φως στη ζωή σου.

Σχόλιο από τον fok. Το περίεργο βέβαια είναι ,κι αυτό πρέπει να το τονίσουμε αλλά και να το αναδείξουμε ότι ο Μ.Μόρφου «χτυπιέται » εκ των έσω (αρχιεπισκοπος Κύπρου,ο Μ.Κυρηνείας, και ΜΜΕ πνευματικού περιεχομένου Βήμα Ορθοδοξίας κλπ) κι όλοι αυτοί προκειμένου να απαντήσουν μας λένε την προσωπική τους άποψη!

Δεν είναι όμως «επόμενοι των Αγίων πατέρων » και των Αποστόλων. Ο χριστός τους είπε:
«πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν» όσα ενετειλάμην τους είπε και ΟΧΙ οτι νομίζει ο καθένας τους !

ΑΣ το ξαναπούμε: στα πνευματικά θέματα και στην κατήχηση ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, αλλά την διδασκαλία του Ευαγγελίου και των πατέρων της εκκλησίας μας!

Τα πνευματικά θέματα μόνο αν πιστεύεις, τα κατανοείς και τα βλέπεις! διαφορετικά, έχεις άλλη ερμηνεία και άποψη πολύ φυσιολογικό κι ανθρώπινο βέβαια αλλά δεν είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ΠΛΑΝΗ εσυ βέβαια στο μυαλό σου και «στο σκοτάδι που ζεις» δεν βλέπεις την αλήθεια, όπως ο τυφλός που δεν βλέπει και σου βάζει ο πονηρός το λογισμό οχι μόνο να διαφωνίσεις με το Μ.Μόρφου αλλά και να του επιτεθείς! γι αυτό και δεν φταίς εσύ το πρόσωπο αλλά οι αμαρτίες σου και ο πονηρός! ΕΜΕΙΣ φταίμε για τις αμαρτίες μας! η αμαρτία σκοτώνει!

Αυτοί που διαμαρτύρονται,χλευάζουν κι έχουν άλλη άποψη, τα κάνουν από άγνοια ,ζούνε στην πλάνη, είναι «τυφλοί» πνευματικά και δεν μπορούμε να περιμένουμε από «τυφλούς» να δούνε αυτό που «οι πνευματικοί άνθρωποι» βλέπουν το σκοτάδι δεν υπάρχει ,απλά είναι η απουσία του φωτός, μόλις ανάψουμε τον διακόπτη βλέπουμε γι αυτό πρέπει να τους συμπονέσουμε και να προσευχηθούμε να τους φωτίσει ο Θεός ο ληστής που βρέθηκε στον διπλανό σταυρό με τον Χριστό ήταν ο πρώτος αμαρτωλός που σώθηκε γιατί μετανόησε !

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ βέβαια στον Μ.Μόρφου, οχι μόνο για το θέμα αυτό αλλά για όλα τα θέματα πνευματικής μας αφύπνισης, κατήχησης αλλά και τα σημεία των καιρών που μας αναλύει και είναι προ των πυλών!

Οσο για τις πιέσεις και τις διώξεις αυτές επιβεβαιώνουν με το καλλίτερο τρόπο οτι ο λόγος του Μ.Μόρφου είναι Θεόσταλτος Εἰ ἐμὲ ἐδίωξαν, καὶ ὑμᾶς διώξουσιν και ταῦτα πάντα ποιήσουσιν ὑμῖν διὰ τὸ ὄνομά μου» και «Ει ο Θεος μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών»!
φαίνεται οτι οι προσευχές έπιασαν τόπο κι ο θεός που δεν μας εγκατέλειψε μας έστειλε ,έστω κι ΕΝΑΝ αλλά ΛΕΟΝΤΑ πνευματικό και φωτισμένο Μητροπολίτη να μας μιλήσει για την ΑΛΗΘΕΙΑ, να μας δώσει δύναμη και κουράγιο ,να μας αφυπνήσει πνευματικά!

Να προσευχηθούμε ο Θεός να μας στείλει και 2-3 άλλους που θα μας μιλήσουν και θα κηρύξουν ΜΕΤΑΝΟΙΑ στο λαό για να ελκύσουμε έτσι τη Χάρη του Θεού και να σωθούμε γιατι ο χρόνος τελειώνει!
Καλή δύναμη, καλή μετάνοια και καλή φώτιση!

π.Δ. ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Ο ΜΟΡΦΟΥ; ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ !

ΜΗΠΩΣ οι «προοδευτικές» Ευρωπαϊκές και Δυτικές χώρες που εντός ολίγου θα ισλαμοποιηθούν ,θα πρέπει να ανησυχούν;
«Σύμφωνα με την αίρεση του Σουνισμού οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις θεωρήθηκαν ως αμαρτίες που πρέπει να τιμωρούνται με ανάκαμψη, θάνατο, μαστίγιο ή φυλάκιση.

Η Ομοφυλοφιλία σε 23 χώρες τιμωρείται με ποινή θανατικής ποινής, φυλάκιση ή περιστασιακή ισόβια κάθειρξη, πρόστιμο και μαστίγιο ή ραβδί.
Σε 10 χώρες που κυριαρχούνται από το νόμο της Σαρία. Στο Αφγανιστάν, το Μπρουνέι, το Ιράν, το Ιράκ, τη Μαυριτανία, τη Νιγηρία, τη Σαουδική Αραβία, το Σουδάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και την Υεμένη, η τιμωρία για μια ομοφυλοφιλική σχέση είναι η θανατική ποινή.»


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!