Η Κυρία Θεοτόκος επιμελείται της Μοναστικής τραπέζης!

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Δημήτριος Παναγόπουλος

“Σε μία Μονή του Αγίου Όρους συνέβη το εξής:

Σύμφωνα με την ευλογημένη συνήθεια, ο μοναχός που έχει τη διακονία του τραπεζάρη φεύγει λίγο πριν από την απόλυση της Θεία Λειτουργία, για να πάει να ετοιμάσει την τράπεζα για τους Πατέρες. Παρόμοια ενεργεί και αυτός που έχει το διακόνημα του φούρναρη, και φεύγει για να ξεφουρνίσει το ψωμί.

Φεύγουν, αφού πρώτα πάρουν ευλογία από τον Γέροντα, για τα διακονήματά τους.

Ο τραπεζάρης λοιπόν της Μονής, όταν ήλθε η ώρα να φύγει από τη Θεία Λειτουργία, εμπαίχθηκε από τον διάβολο με τον εξής λογισμό, που τον αποδέχθηκε: «Θα φύγεις τώρα από εδώ και θα πας να ετοιμάσεις το τραπέζι; Τί είναι αυτό το πράγμα; Είναι σωστό; Δεν κάθεσαι ακόμα λίγο; Και μετά την απόλυση, τρέχεις και το ετοιμάζεις…».

Τον ξεγέλασε, λοιπόν, ο εχθρός με αυτόν, τον δήθεν καλό λογισμό, οπότε ενώ πήγε και πήρε την ευλογία από τον Ηγούμενο για να φύγει, αντί να πάει προς την έξοδο, τρύπωσε κρυφά και κάθισε σε ένα στασίδι. Μετά το τέλος της Θείας Λατρείας, φεύγει τρέχοντας για την τράπεζα. Ανοίγει την πόρτα και βλέπει έκπληκτος, την τράπεζα έτοιμη!

Στο βάθος της τραπέζης, εστέκετο Μία Ωραιότατη Μαυροφορεμένη Κυρία, που ετοποθετούσε το τελευταίο σερβίτσιο!

Εκείνος ετρόμαξε…

«Μην τρομάζεις», του λέγει ήσυχα η Κυρία και προσθέτει: «Εφόσον δεν ήλθες στην ώρα σου να ετοιμάσεις την τράπεζα για τους Πατέρες, ήλθα για να την ετοιμάσω Εγώ!!!»

Ετοποθέτησε η Μεγαλοπρεπής Κυρία και το τελευταίο σερβίτσιο και έγινε Άφαντη!

Ήταν η Ίδια η Υπεραγία Θεοτόκος  ”


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!