Λεμεσού: Το μικρόβιο θα φύγει εάν προσευχηθούμε

Κατά την Ιερά Πανήγυρι του Αγίου Ιωάννη του ελεήμονα πολιούχου της Λεμεσού και με αφορμή τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Αθανάσιος απεύθυνε μήνυμα προσευχής και μετανοίας κατά της πανδημίας.

“Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, Πατέρας, Προστάτης και Κηδεμόνας της πόλεως μας, να ευλογεί την πόλη, την Εκκλησία και τον κόσμο όλο και την πατρίδα μας. Και να δώσει υγεία και ειρήνη στο κόσμο και στο τόπο τον δικό μας.

Βέβαια οι μικρές αυτές ταλαιπωρίες που περνούμε είναι και για να μας δοκιμάσουν πνευματικά και για να μας διδάξουν, ότι τελικά την ελπίδα μας πρέπει να την έχουμε στο Θεό και όχι στα ανθρώπινα πράγματα. Και τα ανθρώπινα είναι καλά, και τα ανθρώπινα πρέπει να τα κάνουμε. Ότι εξαρτάτε από το χέρι μας, ότι μας συμβουλεύουν οι ειδικοί και η πολιτεία να το κάνουμε.

Αλλά η ελπίδα μας να είναι στο Θεό και στους Αγίους του Θεού και στην Παναγία Μητέρα μας.

Και αυτό λοιπόν, αυτή η περίοδος που μένουμε από το βράδυ, από σήμερα, που είναι μια περίοδος κάπως δύσκολη για όλους μας και θλιβερή. Ας γίνει αφορμή προσευχής. Πολύς προσευχής. Αν προσευχηθούμε με την καρδιά μας, θα λήξει το πρόβλημα. Προσευχή Χρειάζεται.

Θα σας πω και κάτι που πιέζει το μυαλό μου να σας το πω. Το 1990, όταν ήμουν προϊστάμενος και αντιπρόσωπος στην Ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους, γέμισε το Άγιο Όρος από λύκους.

Κατά έναν παράδοξο τρόπο, παρά πολλοί λύκοι μπήκαν στο Άγιο Όρος. Όσοι από σας, άντρες, έρχονταν τότε στο Άγιο Όρος, θυμούνται ότι ήταν επικίνδυνα τα πράγματα. Οι λύκοι έφαγαν πολλά άλλα ζώα, πολλά μουλάρια και ζώα που χρησίμευαν στους πατέρες. Και κινδύνεψαν και άνθρωποι και μοναχοί.

Τότε λοιπόν πήγαμε στον πατέρα Παΐσιο, στον Άγιο Παΐσιο, κάποιοι πατέρες και του είπαμε ότι ξέρεις γέροντα, έχει μεγάλο πρόβλημα με τους λύκους, θα φάνε κανέναν άνθρωπο στο τέλος. Κι ήταν όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα δούμε να κάνουμε καμιά εκστρατεία, να φέρουμε κυνηγούς να τους κυνηγήσουν.

Λέει, δεν ντρέπεστε; θα φέρετε κυνηγούς… Θα κάνετε προσευχή, θα φύγουν οι λύκοι! Μα πως θα κάνουμε προσευχή να φύγουν οι λύκοι; Ένας, λέει, να προσευχηθεί όπως πρέπει, σε 3 μήνες θα εξαφανιστούν. Κι όντως σε 3 μήνες όλοι οι λύκοι ψόφησαν. Έπιασαν ένα μικρόβιο και χάθηκαν όλοι. Βέβαια, εκείνος που προσευχήθηκε ήταν ασφαλώς ο γέροντας.

Προσευχή λοιπόν χρειάζεται. Το μικρόβιο θα φύγει εάν προσευχηθούμε. Θέλουμε ανθρώπους προσευχής. Προσευχή πύρινη. Με ταπείνωση και μετάνοια. Αυτό μας χρειάζεται κι όλα τα υπόλοιπα θα τακτοποιηθούν.

Εύχομαι αδερφοί μου, να αναδείξει ο Θεός, πεπυρομένες καρδίες προσευχής και μετάνοιάς, και να φύγουν αυτά τα κακά που ταλαιπωρούν τον κόσμο όλο. Και να μας δώσει ο Θεός σύνεση και σοφία, να ζούμε το χρόνο της ζωής μας εν ειρήνη και μετάνοια, ευάρεστο στο Θεό και ευάρεστο στην Εκκλησία”.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!