Στρατιωτική επέμβαση: Δεν αποκλείουμε επέμβαση στη Βενεζουέλα

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών Λουίς Αλμάγκρο, δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα για την ανατροπή της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο που όπως είπε ευθύνεται για τη σοβαρή οικονομική, ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση που διέρχεται η χώρα.

Όπως δήλωσε «Σε ό,τι αφορά μια στρατιωτική επέμβαση με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο, πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε αυτή την επιλογή».

«Μπροστά στα δεινά του λαού, την έξοδο του πληθυσμού που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει προκαλέσει, θα πρέπει πρώτα να γίνουν διπλωματικές ενέργειες, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια».

Ο Αλμάγκρο, ο οποίος είχε τριήμερη επίσκεψη στην Κολομβία ώστε να ενημερωθεί για τα μεταναστευτικά κύματα Βενεζουελάνων, κατηγόρησε την «δικτατορία» της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο για την άρνηση να λάβει ανθρωπιστική βοήθεια.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χρησιμοποιεί «τα βάσανα, την πείνα, την έλλειψη φαρμάκων και κατασταλτικά μέσα για να επιβάλει την πολιτική της βούληση στο λαό», είπε.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!