Λουκουμάδες μπανάνας

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Συστατικά

250 γρ. νερό, χλιαρό
6 γρ. μαγιά ξηρή
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. μπανάνες
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση

2 μπανάνες
300 ml ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα

κουβερτούρα, λιωμένη
σάλτσα καραμέλας
τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να γίνουν πουρές.
Μεταφέρουμε τον πουρέ μπανάνας στο μπολ με τη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Κόβουμε τις μπανάνες σε 20 φέτες και τις βάζουμε στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλες οι μπανάνες με το μείγμα για τους λουκουμάδες.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα από το μπολ και φροντίζουμε να έχει και μια φέτα μπανάνας.
Μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και ψήνουμε 2-3 λεπτά για να ψηθούν καλά και να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, τη σάλτσα καραμέλας και τρούφα σοκολάτας.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!