Μαγκιά, φίλε μου, είναι να προκαλείς τον θαυμασμό της γυναίκας σου

Της Κατερίνας Κυπρίου

Βάλε, μωρέ, έναν καφέ και κάτσε να στα πω. Σήμερα, που λες, γνώρισα έναν μάγκα. Ξέρεις, απ’ αυτούς που όταν σου μιλούν, σέρνουν τη φωνή τους σαν να αγκομαχά γάιδαρος απ’ το βαρύ φορτίο. Απ’ αυτούς, μωρέ, που χτυπούν το χέρι στο τραπέζι και στο τσακίρ κέφι το αναποδογυρίζουν κιόλας, έτσι γιατί είναι μάγκες λέμε.

Από δαύτους, καλέ, που μισοκλείνουν τα μάτια και υψώνουν τη φωνή τους σαν έμπορος που πουλάει την πραμάτεια του. Σου μιλάω για έναν απ’αυτούς, που περπατούν δέκα βήματα μπροστά απ’ τη γυναίκα τους, γιατί απ’ την πολύ μαγκιά γέρνουν και φοβούνται μην πέσουν πάνω της και τη συνθλίψουν. Κατάλαβες;

Γι’αυτούς, που βγαίνουν απ’το σούπερ μάρκετ φορτώνοντας τη σύντροφό τους σαν το γαϊδούρι που λέγαμε και πριν και της βάζουν και τις φωνές που δεν έχει κι ένα τρίτο χέρι να κρατάει και το παιδί που κλαίει η άχρηστη. Tι απορείς; Σου λέω για έναν μάγκα από δαύτους που γυρνούν απ’ τη δουλειά και γουστάρουν το φαΐ αχνιστό και τις παντόφλες δίπλα στην εξώπορτα, αδιαφορώντας αν η γυναίκα τους μπήκε στο σπίτι πέντε λεπτά νωρίτερα, επιστρέφοντας κι αυτή απ’ τη δουλειά της βέβαια!

Ξέρεις, μωρέ, από εκείνους τους βαρύμαγκες, που στα λόγια τα βάζουν με μια στρατιά ολάκερη, αλλά μόλις κάποιος τους πλησιάσει με σηκωμένα τα μανίκια, το πρόσωπό τους παίρνει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Για έναν απ’ αυτούς, που όταν η γυναίκα τους τολμήσει να πει τη γνώμη της ή ακόμα χειρότερα όταν αντιδράσει στη δική τους, δε χάνουν ευκαιρία να την προσβάλουν, να την εξευτελίσουν και να την τιμωρήσουν, βρε αδερφέ, με τίποτα χαστούκια ή καμία κλωτσιά, έτσι για να της δείξουν και ποιος είναι ο αρχηγός της οικογένειας. Και επειδή αυτή τόλμησε και έπεσε, κι επειδή δε μπορεί να τη βλέπει άλλο έτσι ματωμένη και μισοκακόμοιρη να μιξοκλαίει, φεύγει και μια βόλτα με τους φίλους του, ρε γ@μώτο, κι όταν γυρίσει, μη τη δει σ’ αυτή την κατάσταση και ξαναθυμώσει, έτσι; Και αφού η μαγκιά του περισσεύει, δε χάνει την ευκαιρία τώρα που θα βγει, να συναντήσει και το γkομενάκι που έχει στην καβάτζα, γιατί η σύζυγος τον έχει κουράσει και τον έχει ξενερώσει τώρα τελευταία, ενώ το γkομενάκι είναι στην πένα. Kατάλαβες;

Έναν τέτοιο μάγκα, που λες, γνώρισα σήμερα και ανατρίχιασα απ’ το φόβο μου σου λέω! Και άναψα και κόρωσα και παθιάστηκα, ρε συ, με τόσο αντριλίκι.

Για σταθείτε λίγο, ρε λεβέντες, γιατί θα μας τρελάνετε στ’αλήθεια! Για πάρτε το λίγο αλλιώς, βρε παλικάρια, γιατί αν συνεχίσετε έτσι, φοβάμαι ότι θα το χάσετε το κορμί, πατριώτες! Για αφήστε στην άκρη τη μαγκιά και το πολύ αντριλίκι και βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει, ρε γ@μώτο.

Ποιά γυναίκα νομίζετε ότι εντυπωσιάζεται από μια τέτοια συμπεριφορά, μου λέτε; Καμία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της και σας το λέω με σιγουριά. Κανένα θηλυκό δε σας αγαπάει έτσι κι αν κάθεται μαζί σας, είναι μόνο γιατί σας φοβάται. Μα κάποτε και οι σκλάβοι ξυπνούν, σας το λέω να το ξέρετε! Και τότε φοβάμαι ότι θα σας μείνει μόνο η μαγκιά για συντροφιά, γιατί η κοπελάρα σας θα έχει πάρει τον ανήφορο με έναν πιο μάγκα από σας. Kαταλάβατε;

Γιατί μαγκιά για μια γυναίκα είναι να τη σέβεσαι φίλε μου. Μαγκιά είναι να την εκτιμάς και να την τιμάς! Να της δείχνεις ότι είσαι έτοιμος να την προστατέψεις, όταν εκείνη κινδυνεύσει. Να της δείξεις ότι έχεις μια αγκαλιά διαθέσιμη, όταν νιώθει αδύναμη ή κουρασμένη. Να της σκουπίσεις το δάκρυ, όταν κάποτε λυγίσει. Να της φτιάξεις ένα καφέ όταν τύχει να ξυπνήσεις νωρίτερα από κείνη κι ας σου σερβίρει κάθε μέρα τον δικό σου. Να της προσφέρεις ένα λουλούδι κι ας μην είναι η μέρα της γιορτής της.

Μαγκιά για μια γυναίκα φίλε μου είναι να την αγαπάς και να το αισθάνεται! Να την ποθείς σαν την πρώτη μέρα που τη γνώρισες και όταν την κλείνεις στην αγκαλιά σου, να τρέμει από πόθο, όπως εκείνη την πρώτη φορά. Θυμάσαι; Να ακούς τα θέλω της, τις ανάγκες της και να της κρατάς το χέρι κάθε φορά που κάτι την τρομάζει, ακούς;

Θες να σου πω και ένα μυστικό; Κάνε τη να σε θαυμάζει και θα μείνει δίπλα σου για πάντα! Ναι, αυτό είναι μαγκιά για μια γυναίκα, φίλε μου. Να σε θαυμάζει! Να ανεβαίνεις κάθε μέρα και ένα σκαλοπάτι στο βάθρο που σε έχει τοποθετήσει και τότε θα σε λατρέψει σαν Θεό της! Τότε τα μάτια της δε θα βλέπουν κανέναν άλλον άντρα και το χέρι της δε θα αφήσει ποτέ το δικό σου. Γιατί στη ζωή της φίλε μου, θα υπάρχει μόνο ένας μάγκας, ο δικός της!

Πηγή: diaforetiko.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!