Μακαρονάκι με μανιτάρια

Υλικά

μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό
μισό κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι,
πιπέρι,
ένα ξυλαράκι κανέλα,
ένα δαφνόφυλλο
δύο κουταλιές της σούπας ταχίνι

Διαδικασία

Βάζουμε το μακαρονάκι να μισοβράσει σε μπόλικο νερό με αλάτι.

Παράλληλα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα, ότι βολεύει) μαζί με το κρεμμύδι και δυο δάκτυλα νερό.

Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά εκτός από το ταχίνι.

Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά (1,5) να μισοψηθεί.

Στην συνέχεια τα ρίχνουμε όλα μαζί (μαζί και το νερό από τα μακαρόνια) στο βαθύ ταψί του φούρνου ή όπου αλλού χρησιμοποιεί ο καθένας για το γιουβέτσι.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ταχίνι και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά αρκετό ζουμί από το μείγμα και το χτυπάμε σαν να κάνουμε αβγολέμονο.

Περιχύνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι. Ψήνουμε στον φούρνο, στον αέρα στους 170ο (ή σε προθερμασμένο στους 180ο) μέχρι να ‘πιεί’ τα νερά και να μείνει με λίγο ζουμάκι, απαραίτητο γιατί όταν κρυώσει θα «πιει΄κι αλλο.

Καλή Επιτυχία!


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!