«Μαμά, ήρθε πάλι το κοριτσάκι και μου έδειξε μια σπηλιά για να πάμε»

Η βοήθεια της Αγίας Ειρήνης

Την Άνοιξη του 2016, αντιμετωπίζαμε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και η πνευματική κατάσταση της μεγαλύτερης κόρης μας Μαγδαληνής-Αργυρώς είχε επηρεαστεί αρνητικά.

Το παιδί, σε ηλικία τότε 4 ετών, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, δεν μπορούσε να σιτιστεί ικανοποιητικά και τα περισσότερα βράδια ούτε να κοιμηθεί. Την ταλαιπωρούσαν εφιάλτες και γενικά ήταν συνέχεια ανήσυχη και υπερκινητική. Εν τω μεταξύ, παλιότερα, όταν ήταν το παιδί 5 μηνών, ο σύζυγός μου είχε κάνει τάμα για την κόρη μας στον Άγιο Ραφαήλ στην Μυτιλήνη, αλλά λόγω απόστασης και σοβαρών προβλημάτων δεν το είχαμε εκπληρώσει. Αντιλαμβανόμενοι πάντως πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το παιδί μας προσευχόμασταν με τον σύζυγό μου συνέχεια για την κόρη μας και πάντοτε επικαλούμασταν την βοήθεια των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Μετά από λίγο καιρό η κόρη μας άρχισε να κοιμάται καλύτερα και μας ανέφερε ότι ένα κοριτσάκι με λευκό φορεματάκι της έκανε παρέα τα βράδια. Τις επόμενες βραδιές περίπου κατά τις 22:00 και ενώ τα παιδιά είχαν κοιμηθεί από τις 21:00, τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου είδαμε ένα κοριτσάκι με λευκό φόρεμα και ανοιχτές καστανές κοτσίδες να περπατάει αργά στο σαλόνι σαν να έβγαινε από το παιδικό δωμάτιο. Για λίγο καιρό ερχόταν συνέχεια. Το βλέπαμε να πηγαινοέρχεται μέσα στο σπίτι. Πάντα την βλέπαμε από πίσω ή από το πλάι και δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε το πρόσωπό της. Φαινόταν σαν κανονικό παιδί και η θέα της μας προκαλούσε ηρεμία.

Όμως, αφού το συζητήσαμε, θυμηθήκαμε την Αγία Ειρήνη, δείξαμε την εικόνα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην κόρη μας και στο πρόσωπο της Αγίας αναγνώρισε το κοριτσάκι που της έκανε παρέα. Μετά από λίγο καιρό σταμάτησαν οι επισκέψεις της Αγίας Ειρήνης. Χάρη στη Θεία πρόνοια έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο που ανέφερε και την Ι. Μονή Αγίου Ραφαήλ, Αγίου Νικολάου και Αγίας Ειρήνης στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Πρώτη φορά μάθαινα για τη Μονή και μάλιστα περιείχε και φωτογραφία από τον βράχο που βρίσκεται μέσα στο εκκλησάκι, εκεί όπου παρουσιάστηκαν οι Άγιοι. Χωρίς να γνωρίζει κάτι για όλα αυτά η κόρη μας, ξυπνάει ένα πρωί και μου λέει: «Μαμά, ήρθε πάλι το κοριτσάκι και μου έδειξε μια σπηλιά για να πάμε». Κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στη Μονή καθώς ο Ναός με τον βράχο έμοιαζε με σπηλιά. Το έδειξα στην κόρη μου και πράγματι αναγνώρισε την «σπηλιά» που της είχε δείξει η Αγία Ειρήνη.

Μετά από λίγες εβδομάδες επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά τη Μονή στο Άνω Σούλι, μάθαμε την ιστορία του μοναστηριού και έκτοτε πηγαίνουμε κάθε χρόνο. Πιστεύουμε ότι η Αγία Ειρήνη βοήθησε με θαυμαστό τρόπο την κόρη μας να γίνει καλά και επιπλέον μας οδήγησε στην Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ, Αγίου Νικολάου και Αγίας Ειρήνης στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε ο σύζυγός μου να εκπληρώσει το τάμα του στον Άγιο Ραφαήλ και γίναμε προσκυνητές μιας σύγχρονης κιβωτού της Ορθοδοξίας.

Με εκτίμηση, Μαρία και Αθανάσιος Μ.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!