Μεγαλειώδης παρέλαση των Βορειοηπειρωτών στην Βοστώνη, τίμησαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα (φώτο + βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή η παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης. Τα τμήματα, το ένα μετά το άλλο, παρέλασαν στην Boylston Street, από την Massachusetts Avenue μέχρι την Charles Street και το κεντρικό Πάρκο Boston Common.

Η Boylston Street με τα μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, τις εκατοντάδες επιχειρήσεις και με θέα τους τρεις ουρανοξύστες ήταν κλειστή όπως ήταν κλειστοί από την αστυνομία και οι κάθετοι δρόμοι σε όλο το ύψος της παρελάσεως που γίνεται για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Είχε προηγηθεί δοξολογία στο καθεδρικό ναό Βοστώνης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου όπου παρευρέθηκαν και οι αδερφές του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η Ανθή και η Ερμιόνη. H μεγαλειώδης παρέλαση άνοιξε με την κοπή της μπλε κορδέλας από τον Δήμαρχο Βοστώνης κ. Marty Walsh και τους Επίσημους Τελετάρχες που ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Στράτος Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς, ο Διοικητής της Αστυνομίας κ. William Gross και ο Διοικητής της Αστυνομίας της πόλης Providence Rhode Island.

Καθ όλη την διάρκεια της παρέλασης, ακολουθούσαν Χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακές στολές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και άρμα με πανό για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

Security Check Required

No Description

​Σε ανύποπτη στιγμή, στην παρέλαση ξεπροβάλλει μία τεράστια Ελληνική Σημαία που καλύπτει από άκρη σε άκρη την λεωφόρο, ήταν η σημαία του εθνομάρτυρα και ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα. Δεκάδες άτομα την κρατούσαν ψηλά, μεταξύ αυτών και οι δύο αδελφές του. Είναι η σημαία που έφτιαξε ο Κωνσταντίνος και για την οποία εκτελέστηκε από την Αλβανική Αστυνομία. «Κατσίφα ζεις, Εσύ μας Οδηγείς» «Δεν ήσουν ένας ξένος, ήσουν αδερφός, Κατσίφας Κωνσταντίνος για πάντα ζωντανός» ήταν τα συνθήματα που φώναζαν όλοι οι Βορειοηπειρώτες. Τα μάτια βούρκωσαν, ο κόσμος χειροκροτούσε και ζητοκραύγαζε. Λίγο αργότερα πέρασε και το άρμα του Συλλόγου Βόρειος Ήπειρος, με το άρμα εις μνήμην του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Είχε προηγηθεί εορταστικό δείπνο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας το Σάββατο βραβεύτηκε ο ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας με το “Αριστείον της Ελευθερίας”. Αναγνωρίζοντας την μεγάλη του θυσία, την αγάπη για την μητέρα πατρίδα, την αρετή και την τόλμη για την Ελευθερία.

Απ’ την εκδήλωση δεν έλειψαν και τα επεισόδια, καθώς όταν η κα Φώτου, ταμίας της Πανηπειρωτικής, θέλησε να υψώσει την σημαία της Βορείου Ηπείρου, της Μακεδονίας και του Πόντου, της απαγόρευσαν να φέρει τις σημαίες εντός της αίθουσας. Παρόλα αυτά τελικά κατάφεραν να εισάγουν στην αίθουσα την σημαία της Βορείου Ηπείρου η οποία έμεινε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης στα χέρια των Βορειοηπειρωτών.

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!