Μη στρώνετε το κρεβάτι σας το πρωί που ξυπνάτε!

Προσοχή! Αν κάνετε αυτήν την συνήθεια ήρθε η ώρα να την σταματήσετε! Οι επιστήμονες προειδοποιούν όσους στρώνουν το κρεβάτι τους μόλις σηκωθούν πρέπει να σταματήσουν!Αν δεν στρώνετε το κρεβάτι σας το πρωί που ξυπνάτε, τότε δεν είσαστε τεμπέληδες. Απλώς είστε πιο υγιείς από εκείνους που φροντίζουν να ακολουθούν αυτή την ανθυγιεινή συνήθεια του να τακτοποιούν τα σεντόνια και τους κουβέρτες τους καθημερινά.

Τα ακάρεα, είναι μικροοργανισμοί που ζουν στο κρεβάτι μας και τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας.Αφήνοντας τα σεντόνια ανάστατα πάνω στο στρώμα, επιτρέπετε σε τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια ακάρεα σκόνης να εξοντωθούν, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Kingston.

Οι ερευνητές, ανακάλυψαν ότι τα ακάρεα γίνονται δύσκολα ορατά με το ανθρώπινο μάτι καθώς έχουν μέγεθος μικρότερο, συνήθως, από ένα χιλιοστό του μέτρου- δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα ξέστρωτο κρεβάτι γιατί τα εκθέτετε στο φυσικό φως, το φυσικό εχθρό τους.Αν στρώνετε το κρεβάτι σας, δημιουργείτε τότε τις ιδανικές συνθήκες για την αναπαραγωγή τους: «Tο να αφήνουμε το κρεβάτι άστρωτο στη διάρκεια της ημέρας επιτρέπει στην υγρασία να απομακρυνθεί από τα σκεπάσματά μας. Αυτό έχει ως συνέπεια την αφυδάτωση των ακάρεων και το συνακόλουθο θάνατό τους», αναφέρει σχετικά ο καθηγητής Στίβεν Πρέτλοβ.

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε ποτέ από το νερό που έχετε δίπλα στο κρεβάτι!

Αρκετοί συνηθίζουν να αφήνουν ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι τους, για να μην χρειαστεί να σηκωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και να πάνε στην κουζίνα.Αυτή η συνήθεια, τελικά δεν είναι τόσο υγιεινή. Το νερό που μένει στο ποτήρι για πολλές ώρες κρύβει αγνώστους κινδύνους.

Σε αντίθεση με τα τρόφιμα, το νερό δεν περιέχει σάκχαρα ή πρωτεΐνες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη μικροβίων.Αν παρατηρήσετε, η γεύση του νερού που βρίσκεται πολύ ώρα στο ποτήρι, είναι αλλοιωμένη, αλλά δεν ευθύνονται τα μικρόβια.Το νερό που έχει μείνει στο ποτήρι για πολλές ώρες είναι πιθανό να έχει συλλέξει σωματίδια σκόνης και βακτήρια από τον αέρα του δωματίου. Είναι ακόμη πιο επικίνδυνο, αν το δωμάτιο δεν αερίζεται όσο χρειάζεται.

Απορροφά επίσης το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα κι ένα μικρό μέρος μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ. Η μετατροπή αυτή σημαίνει ότι, όταν το νερό εκτίθεται στον αέρα για αρκετές ώρες, είναι πιθανό να αλλάξει η χημική δομή του.Συγκεκριμένα, η αλλαγή αυτή επηρεάζει το pH του νερού, όπως και τη γεύση του.Δεν είναι απαραίτητο το νερό που μένει στο κομοδίνο να προσβληθεί από σκόνη και μικρόβια, αλλά είναι αρκετά πιθανό να συμβεί.Προτιμήστε να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, να πιείτε νερό βρύσης ή ακόμη καλύτερα, εμφιαλωμένο νερό.

Πηγή: mknews.eu


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!