Μια εκκλησία με βάρκα είναι σταθμευμένη σταθερά σε δάσος της Μόσχας.

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο
Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Pleskovo είναι ένας από τους πιο περίεργους τόπους λατρείας στη Ρωσία. Όχι με την έννοια της τελετουργίας αλλά λόγω της αρχιτεκτονικής της. Ο δημιουργός του ήταν εμπνευσμένος από τα λόγια ενός από τους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, οι οποίοι συνέκριναν τη ζωή με μια τραχιά θάλασσα και την εκκλησία με ένα πλοίο που κατευθύνεται μέσω αυτού από τον Ιησού.
Η δημιουργία του φέρνει αυτή τη μεταφορά στη ζωή. Επίσης, τιμά τη μνήμη της αυτοκρατορικής Ρωσίας για την εισβολή του Ναπολέοντα το 1812 – και μια από τις αξιοσημείωτες μάχες αυτού του πολέμου δεν συνέβη τόσο μακριά από το χωριό.
Η εκκλησία είναι όλοι λευκοί τοίχοι και πράσινες στέγες, με τρεις χρυσούς θόλους που καλύπτουν τους πύργους της. Μια στενή προεξοχή προεξέχει από τη μια πλευρά με έναν άγγελο που φυσάει μια τρομπέτα σαν το σχήμα. Η πλευρά στην οποία πρέπει να είναι η πρύμνη του πλοίου είναι διακοσμημένη με λαμπερά χρώματα, που μοιάζουν με το σταυρό του Αγίου Ανδρέα του Ρωσικού Ναυτικού. Στεγασμένος μόνιμα στο φόντο ενός δάσους και με ένα αρχαϊκό πηγάδι μπροστά του, η εκκλησία της Αγίας Τριάδας κάνει για ένα κάπως σουρεαλιστικό θέαμα.
Το κτίριο δημιουργήθηκε από έναν ντόπιο κάτοικο ο οποίος κατάφερε να είναι ένας διάσημος ρώσος αρχιτέκτονας ο Βίκτορ Ζαχάροφ. Η προηγούμενη σταδιοδρομία του αρχιτέκτονα επικεντρώθηκε σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, που σχεδίασε για τη σοβιετική πυρηνική βιομηχανία, αλλά αργότερα στη ζωή ανέπτυξε μια τάση για τη θρησκεία και έγινε οικοδόμος εκκλησιών.
Μερικές από αυτές ήταν εξίσου επιβλητικές με τα εργοστάσια και τις μονάδες παραγωγής ενέργειας που συνήθιζε να δημιουργεί. Η εκκλησία με το σκάφος στο χωριό του, ωστόσο, είναι ακριβώς το αντίθετο ένα μικρό έργο κατοικίδιων ζώων που χρηματοδοτούσε μερικώς.
Το Pleskovo είναι τώρα τεχνικά μέρος της Μόσχας, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος της γύρω περιοχής στο νοτιοδυτικό μέρος ενσωματώθηκε στην πόλη για μελλοντική ανάπτυξη της ρωσικής πρωτεύουσας. Στην πραγματικότητα, είναι περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Δεν υπάρχει κανένας μεγάλος όγκος νερού που να βρίσκεται κοντά, έτσι ώστε να μην συμβαίνει μια πλημμύρα σε βιβλική κλίμακα, δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί η ναυτική ευημερία της εκκλησίας. Ποια είναι τα καλά νέα, καθώς το σχήμα της βασίζεται περισσότερο στην αισθητική και όχι στην πρακτικότητα.
Παρεμπιπτόντως, η Ρωσία έχει μια πραγματική πλωτή εκκλησία επίσης, αν και για να το δείτε θα πρέπει να ταξιδέψουν περίπου 900 χιλιόμετρα νότια προς Volgograd. Η πόλη χρησιμεύει ως βάση για την πλωτή εκκλησία του Αγίου Βλαντιμίρ. Έχει σκοπό να ταξιδέψει κατά μήκος του ποταμού Βόλγα, σταματώντας κοντά σε απομακρυσμένα χωριά και προσφέροντάς τους ένα ωραίο μέρος για να προσευχηθούν. Χωράει  120 άτομα.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!