Μοναχός αφηγείται αυτό που τον έκανε να έρθει στο Άγιον Όρος

Οι Άγιοι Πατέρες λένε. Σε μια από τις επιστολές του Αγίου Όρους του μοναχού Σεραφείμ υπάρχει μια τέτοια ιστορία. Ο μοναχός του Άθωνας είπε τι τον έκανε να έρθει στο Άγιο Όρος.

«Όταν έζησα στη Ρωσία, πίστευα στον Θεό, αλλά σπάνια πήγαινα στην εκκλησία και δεν έκανα πάντα τη νηστεία ως επί το πλείστον ζούσα άσκοπα. Αλλά ήταν ευχάριστο στον Κύριο ότι ένας άγγελος θα έπρεπε να εμφανιστεί και να με οδηγήσει κάπου σε σκοτεινές βρώμικες σήραγγες. Άκουσα τους στεναγμούς, τις κραυγές, τις αγωνίες των ανθρώπων. Με κάθε βήμα γινοντουσαν πιο δυνατά. Και ξαφνικά πήγαμε σε ένα ανοιχτό μέρος όπου βρίσκονταν τεράστιες φλόγες, από τις οποίους μπορούσαμε να ακούσουμε αυτές τις κραυγές.

Η φωτιά στροβιλίστηκε γύρω από τους φούρνους. Ξαφνικά, ένας άγγελος μπήκε σε ένα από αυτούς και έβγαλε έναν άνθρωπο αλυσοδεμένο. Ήταν μαύρος από το κεφάλι στα πόδια. Ο άγγελος άγγιξε τις κόκκινες καυτές αλυσίδες του και οι αλυσίδες έπεσαν αμέσως από τα χέρια και τα πόδια του. Και όταν άγγιξε το σώμα, η μαυρίλα , σαν φλοιός, πέταξε μακριά από αυτόν.

Ο άγγελος έβαλε λευκά ρούχα στον άντρα και το πρόσωπό του ακτινοβολούσε με ουράνια χαρά. Ρώτησα γιατί υπήρξε μια τέτοια αλλαγή σε αυτόν, και ο άγγελος είπε:

«Αυτός ο άνθρωπος πήγαινε στην εκκλησία 2-3 φορές το χρόνο, αλλά δεν φορούσε σταυρό, το πρωί και το βράδυ χωρίς προσευχές δεν έκανε προσευχή, πριν και μετά το φαγητό, έπινε, κάπνιζε και ασχολούνταν με την πορνεία και την αμαρτία στην εξομολόγηση δεν τα έλεγε όλα και απέκρυβε αμαρτίες «λέξη, πράξη, σκέψη και τελικά πέθανε χωρίς μετάνοια.

Αλλά οι συγγενείς είχαν καθαρό Ορθόδοξο πνεύμα: μετά το θάνατό του, προσευχήθηκαν σκληρά, μνημόνευση καθημερινά στην Θεία Λειτουργία, μνημόσυνα συνέχεια , διάβασαν Ψαλμούς για την ανάπαυση της ψυχής του, έδιναν ελεημοσύνη, και με τις προσευχές της Εκκλησίας, ο Κύριος με έστειλε για να ελευθερώσω την ψυχή από την κόλαση.

Να γνωρίζετε λοιπόν, είπε “ο Άγγελος που στράφηκε προς εμένα”, ότι ο τόπος σας είναι εδώ σε αυτούς τους φούρνους, αν δεν αλλάξετε τη ζωή σας “.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!