Μοναστηριακοί αλμυροί λουκουμάδες με σάλτσα αμυγδάλου!

Η μοναστηριακή κουζίνα είναι γεμάτη εκπληκτικές συνταγές. Οι μοναχοί χρησιμοποιώντας απλά και αγνά υλικά δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως οι εκπληκτικοί αλμυροί λουκουμάδες! Ένας εκπληκτικός μεζές!

Αλμυροί λουκουμάδες φουσκωτοί τραγανοί, υπέροχοι με σάλτσα αμυγδάλου που δύσκολα σταματά κανείς μόνο σε έναν!!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους αλμυρούς λουκουμάδες είναι:1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
1 κούπα φαρίνα
1 κουτάκι μπύρα
πιπέρι
1 κουταλιά μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά μελί
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

Για τη σάλτσα
2 φλιτζάνια αμύγδαλά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

Πώς φτιάχνουμε τους μυδολουκουμάδες:

Φτιάχνουμε τον χυλό. Στο αλεύρι ανακατεύουμε το πιπέρι και ρίχνουμε σιγά σιγά την μπύρα. Ανακατεύουμε να γίνει χυλός και προσθέτουμε την μουστάρδα και το μέλι. Τέλος ανακατεύουμε την άνηθο. Ρίχνουμε τα μύδια μέσα στον χυλό. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι ρίχνοντας κουταλιές από το μείγμα (μύδια και χυλός) γυρίζοντας να τηγανιστούν και από τις δυο πλευρές.

Πώς φτιάχνουμε τη σάλτσα:

Χτυπάμε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!