Μπάιντεν: ”Αυτή είναι μόνο η αρχή” – Αμερικανικές κυρώσεις στον Κουβανό υπουργό Άμυνας

Άρχισαν τα όργανα. Κυρώσεις των ΗΠΑ σε αξιωματούχους από το ”Νησί της Επανάστασης” για την ”καταστολή” των διαδηλώσεων.

Κυρώσεις στον υπουργό Άμυνας της Κούβας Αλβάρο Λόπες Μιέρα και σε μια ειδική μονάδα του Υπουργείου Εσωτερικών επέβαλαν σήμερα οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για την «καταστολή» των πρόσφατων «ειρηνικών και υπέρ της δημοκρατίας διαδηλώσεων» στην Κούβα.

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στην Κούβα είναι «μόνο η αρχή» σε ένα σύνολο μέτρων, με τα οποία η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει να στοχεύσει άτομα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για την «καταπίεση του κουβανικού λαού».

«Σήμερα, η κυβέρνησή μου επιβάλλει νέες κυρώσεις που στοχεύουν άτομα του κουβανικού καθεστώτος που είναι υπεύθυνα ο επικεφαλής του κουβανικού στρατού και η μονάδα του κουβανικού υπουργείου Εσωτερικών- για την καταστολή. Τους θέτουμε υπόλογους για τις πράξεις τους. Αυτή είναι μόνο η αρχή» υπογράμμισε ο Tζο Μπάιντεν.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις μαζικές κρατήσεις και τις δίκες-παρωδία στην Κούβα και θα συνεχίσουν να επιβάλουν κυρώσεις στα πρόσωπα που ευθύνονται για την καταπίεση του κουβανικού λαού» συμπλήρωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Η Ουάσινγκτον έχει ασκήσει κριτική στην Αβάνα για την αντιμετώπιση των διαμαρτυριών που λαμβάνουν χώρα στο κουβανικό έδαφος, ενώ απείλησε με κυρώσεις αρκετούς αξιωματούχους, αλλά και ότι θα βάλει «φρένο» στους Αμερικανούς που στέλνουν χρήματα σε συγγενείς στην Κούβα.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!