Μπελάδες για το Φανάρι! Στα δικαστήρια σέρνει τον Βαρθολομαίο η “Τουρκική Ορθόδοξη Εκκλησία” για το ουκρανικό – Για ποια αδικήματα κατηγορείται

Ενός κακού μύρια έπονται μετά την απόφαση του Φαναριού να προχωρήσει τις διαδικασίες για αναγνώριση σχισματικών και για την ουκρανική αυτοκεφαλία.

Δεν τους έφταναν τα πυρά από Μόσχα μεριά, τώρα έχουν μπελάδες και εκ των έσω!

Το “Πατριαρχείο” της Τουρκικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπέβαλε την Τρίτη αγωγή στην εισαγγελική αρχή της Κωνσταντινούπολης για να ζητήσει την εκδίκαση ποινικής υπόθεσης εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για παραβίαση των τουρκικών νόμων και ηθικής αυτουργίας που επέφερε μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας!!

Το Αυτοκέφαλο Τουρκορθόδοξο Πατριαρχείο (Τούρκικα: Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi), που αναφέρεται επίσης ως τουρκική Ορθόδοξη Εκκλησία (Τούρκικα: Türk Ortodoks Kilisesi), είναι μια μη αναγνωρισμένη ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία, με έντονες επιρροές από την τουρκική εθνικιστική ιδεολογία.

Η πολιτική δραστηριότητα του επικεφαλής του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και των μελών της Συνόδου πέρασε τα όρια των θρησκευτικών καθηκόντων και παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, με την οποία ο Πατριάρχης έμεινε στην Τουρκία για να ανταποκριθεί στις θρησκευτικές ανάγκες της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη και τα νησιά (στη Θάλασσα του Μαρμαρά) και τους υφιστάμενους τουρκικούς νόμους και μπορεί να προκαλέσει εχθρότητα και σύγκρουση μεταξύ των χωρών της περιοχής μας, ιδίως μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε η Σ. Ερενέρολ, εκπρόσωπος των Τούρκων .

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Τουρκικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ένας από τους λόγους για την κατάθεση της αγωγής ήταν η απόφαση του Σεπτεμβρίου της Συνόδου του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με την οποία άρχισε τη διαδικασία χορήγησης αυτοκεφαλίας στην ουκρανική εκκλησία.

Ο επικεφαλής του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος κατηγορείται για τη διάπραξη αδικημάτων που τιμωρούνται με βάση τον Ποινικό Κώδικα της Τουρκίας: ηθική αυτουργία με στόχο την υποκίνηση μίσους και εχθρότητας, αμέλεια κατά την εκτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων, και παρότρυνση μιας χώρας σε πόλεμο” τόνισε.

Η τουρκική ορθόδοξη εκκλησία ιδρύθηκε το 1922 με κυβερνητικό ψήφισμα. Ο στόχος των αρχών ήταν να δημιουργηθεί μια εθνική Ορθόδοξη Εκκλησία που να συνδέεται όχι με την Ορθοδοξία αλλά με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Δεν αναγνωρίζεται ως κανονική από άλλες τοπικές ορθόδοξες εκκλησίες.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!