«Να μάθετε Τουρκικά. Διότι θα χρειασθούν για να κατηχήσετε τους Τούρκους που θα προσέλθουν στην πίστη μας»

Ο άγιος γέροντας υπήρξε μαθητής του Αγίου Νεκταρίου και είχε υψηλή πνευματική κατάσταση. Βοήθησε πολύ κόσμο σε πολλά μέρη της Ελλάδος και συνομίλησε με τον άγιο Ιωάννη και Ευαγγελιστή Θεολόγο πολλές φορές, από τον οποίο έμαθε και τον καιρό της κοίμησής του.

Είχε την ικανότητα να ακούει όχι μόνο τη φωνή της συνειδήσεώς του, αλλά και τους λογισμούς των συνανθρώπων του, ακόμα και όσων βρίσκονταν μακριά. Ένα χαρακτηριστικό θαύμα το πιστοποιεί:

Ενώ ο αείμνηστος γέροντας βρισκόταν στο κελλί του στην Μονή της Πάτμου, ακούει κάποια Ελένη από την Ικαρία να τον καλεί να σπεύσει να την σώσει. Δεν χάνει καιρό, κατεβαίνει στο λιμάνι του νησιού και ως εκ θαύματος ευρίσκει ιστιοφόρο που έφευγε για την Ικαρία. Θαλασσοδαρμένος φθάνει στον προορισμό του και αμέσως ερωτά αν υπάρχει κάποια Ελένη χήρα και πληροφορείται ότι προ ημερών έχασε τον άνδρα της· αμέσως ρώτησε και έμαθε τον δρόμο που οδηγούσε στο σπίτι της χήρας γυναίκας. Σπεύδει χωρίς καθυστέρηση, η φωνή της Ελένης τον παρακινεί. Εκεί που βάδιζε βλέπει μια έξαλλη γυναίκα να τρέχη απελπισμένη, την φωνάζει με το όνομα της και λέγει: «Ελένη που πηγαίνεις, για σένα ήλθα». Και η πονεμένη γυναίκα συνέρχεται, βλέπει τον πνευματικό, σκέπτεται αυτό που θα έκανε και εξομολογείται ότι την στιγμή εκείνη πήγαινε να πνιγεί στην θάλασσα. Η γυναίκα σώθηκε, το θαύμα έγινε, όπως η ίδια το εξιστόρισε…

Προφητείες:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ζηλανδίας Αμφιλόχιος Τσούκος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Αμφιλοχίου Μακρή, έχει καταθέσει από τον Οκτώβριο του 2014 συγκλονιστικές προρρήσεις του Γέροντα Αμφιλοχίου που συνάδουν με αυτά τα αποκαλυπτικά που ζούμε ήδη…

–«Ξέρεις γιατί φύγανε οι Έλληνες Χριστιανοί από την Μικρά Ασία»;

–«Επέτρεψε ο ΘΕΟΣ να φύγουνε, για να μην βρεθούνε εκεί την ημέρα ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ»!

«Πολύ τον έθλιβε όταν αντίκριζε τα βουνά της Μικράς Ασίας και ήξερε ότι οι επτά (7) Λυχνίες τηςΑποκαλύψεως ήτανε σβησμένες: η Έφεσος, η Σμύρνη, η Πέργαμος, τα Θυάτειρα, οι Σάρδεις, η Φιλαδέλφεια, η Λαοδίκεια και ότι η μόνη αναμμένη Λυχνία ήτανε η Λυχνία της Αποκαλύψεως (στην Πάτμο)».

Έλεγε:«Να σας αξιώσει ο ΘΕΟΣ να πάρετε το ΦΩΣ από την αναμμένη Λυχνία της Αποκαλύψεως (στην Πάτμο) να το μεταφέρετε για να ανάψετε τις σβησμένες Λυχνίες του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ στη Μικρά Ασία».

–Έχουμε ένα ανεξόφλητο χρέος πρώτα προς τους κρυπτοχριστιανούς απέναντι, οι οποίοι περιμένουν μέχρι τώρα κάτι από εμάς, και δεύτερο στον τουρκικό λαό (ο οποίος στο σύνολο του ή μάλλον περίπου κατά το 50% είναι Έλληνες εξισλαμισθέντες).

– Μέσα στις φλέβες τους τρέχει αίμα Ελληνικό και Χριστιανικό.

–Ιεραποστολές να γίνουν από τα μοναστήρια των Δωδεκανήσων προς αυτούς.

«Θα γίνει όμως το μεγάλο αυτό κακό, που λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, να πέσει το 1/3 των Tούρκων στον πόλεμο, το άλλο να πάει στην «Κόκκινη Μηλιά« και το τρίτον να γίνουν Χριστιανοί… οπότε τότε πρέπει μα είμαστε έτοιμοι εδώ κοντά για να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε καλύτερα. Συμπλήρωσε ο Σεβασμιότατος».

Μια αδημοσίευτη προφητεία είναι και η εξής, που έλεγε στα νεότερα πνευματοπαίδια του ο άγιος γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής: Να μάθετε Τουρκικά. Διότι θα χρειασθούν για να κατηχήσετε τους Τούρκους που θα προσέλθουν στην πίστη μας! (άρα τα γεγονότα είναι πολύ κοντά).

Η χαρμόσυνη είδηση της αγιοκατάταξης του μακαριστού γέροντος Αμφιλοχίου Μακρή (1888-1970) ήρθε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 29 Αυγούστου 2018.

Πηγή: choratouaxoritou.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!