Να πώς Ρώσοι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους για να σώσουν ανθρώπους από τις φλόγες

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο μιας επικής επιχείρησης διάσωσης στην Περιφέρεια της Μόσχας, στην οποία προχώρησαν αστυνομικοί, με στόχο να σώσουν από τις φλόγες μερικούς ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί σε κατοικία.

Με σκηνή βγαλμένη από ταινία δράσης προσομοιάζει μία επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στην Ρωσία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ένα φορτηγό, έτσι ώστε οι άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί από πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών να μπορέσουν να ξεφύγουν, πηδώντας στην οροφή του αυτοκινήτου, σύμφωνα με το RT.

Οι δύο αστυνομικοί ήταν σε μια αποστολή περιπολίας όταν είδαν πυκνό, μαύρο καπνό να βγαίνει από τα παράθυρα ενός διώροφου κτιρίου. Ταχύτατα κάλεσαν την Πυροσβεστική, όπως και προβλεπόταν, αλλά η κατάσταση ήταν εφιαλτική και απαιτούσε άμεση δράση.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς το κτίριο, όπου είδαν δύο άντρες στον δεύτερο όροφο, οι οποίοι καλούσαν για βοήθεια. Ένα άλμα από ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων πιθανότατα να μην ήταν θανατηφόρο, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς.

Υπό την πίεση του χρόνου, οι αστυνομικοί έπρεπε να εφεύρουν ένα τρόπο για να μπορέσουν να διασώσουν τους κατοίκους. Ευτυχώς γι’ αυτούς, ένα φορτηγό περνούσε εκείνη την στιγμή από το σημείο. Σταμάτησαν το όχημα και ζήτησαν από τον οδηγό να το παρκάρει έξω από το παράθυρο, ώστε οι άντρες να πηδήξουν στην οροφή του οχήματος και να πάρουν μερικά από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα μαζί τους.

Το φορτηγό απομακρύνθηκε, με τους ανθρώπους να κάθονται στην οροφή του σαν ήρωες από ταινία δράσης. Ολόκληρη η επιχείρηση βιντεοσκοπήθηκε από την κάμερα του περιπολικού και στην συνέχεια δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η επιχείρηση διάσωσης δεν είχε ωστόσο τελειώσει ακόμα, καθώς οι αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο για να ελέγξουν εάν άλλοι κάτοικοι παρέμεναν μέσα. Τελικά έπρεπε να σπάσουν μία από τις πόρτες στο ισόγειο, όπου ένας άντρας κοιμόταν, δίχως να γνωρίζει για τη φωτιά, προκειμένου να τον σώσουν.

Η γενναιότητα και η εφευρετικότητα των αστυνομικών επέτρεψαν σε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το κτίριο, επιτρέποντας στους πυροσβέστες να κάνουν τη δουλειά τους.

 


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!