Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να επαναλάβει ό,τι και το 1922

Προκλητικός για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την 97η επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή -ή την «Ημέρα της Νίκης», όπως την εορτάζουν στη Τουρκία.

«Το έθνος μας είναι έτοιμο να κάνει τις ίδιες θυσίες και να δείξει το ίδιο κουράγιο για το καλό της πατρίδας μας σήμερα, όπως το έκανε και χθες» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Ο αγώνας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εντός και εκτός των συνόρων μας για την προστασία της εθνικής μας επιβίωσης είναι το πιο εμφανές παράδειγμα της αποφασιστικότητας της Τουρκίας. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε όλες τις παγίδες κατά της χώρας μας στη βόρεια Συρία, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την καταπάτηση των δικαιωμάτων του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων».

Θυμίζουμε ότι το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον πλου του σκάφους. Στη σχετική ανάρτηση μάλιστα τονίζεται πως «συνεχίζεται ο πλους του Ορούτς Ρέις προς τη Μερσίνα από την Ίστανμπουλ, προκειμένου να υπηρετήσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι φρεγάτες μας και τα ταχύπλοα σκάφη μας το συνοδεύουν».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε επανάληψη απειλών, κατά τη διάρκεια τελετής προαγωγής αξιωματικών.

Τόνισε μεταξύ άλλων πως παράλληλα με την μάχη κατά της τρομοκρατίας οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις δραστηριότητές μας σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Κύπρο επισημαίνοντας πως «δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ ως προς τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω και το δηλώνουμε σε όλο τον κόσμο να μην υπολογίζουν σε κάτι τέτοιο. Μη δοκιμάζεται τη δύναμή μας».

Πρόσθεσε δε «σήμερα είμαστε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν στην Κύπρο το 1974, ότι κάναμε εκείνες τις μέρες να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα το πράξουμε και τώρα».


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!