Νικολάκη, ήρθε η ώρα να σου πω μια ιστορία για έναν αληθινό «αλήτη»

Μεγάλη και μάλλον αρνητική αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου στο τουίτερ που αποκάλεσε τον συνάδελφό του και δημοσιογράφο Στέφανο Χίο «αλήτη»

Κάτω από το άρθρο ότι πήρε εξιτήριο και μετά από την ευχή μιας χρήστη της πλατφόρμας, ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτήρισε τον Χίο «αλήτη» και «φασιστοειδές».

Μάλιστα τα έχωσε και σε άλλη χρήστη που του είπε ότι δεν τον τιμά τέτοιος σχολιασμός.

Καταρχάς η λέξη «αλήτης» χαρακτηρίζει ένα άτομο που εκμεταλλεύεται άλλους ανθρώπους, που ζει στο περιθώριο, χωρίς εμφανή εισοδήματα, συχνά ρακένδυτο, που ίσως επαιτεί ή έχει αδήλωτους τρόπους να επιβιώνει, και που παράλληλα έχει κακό χαρακτήρα. Χωρίς να είμαι καθόλου φαν του Χίου και δεν διαβάζω καθόλου ΜΑΚΕΛΕΙΟ, αναρωτιέμαι τι απ’ όλα αυτά είναι;

Αλλά, Νικολάκη, θα σου πω μια αληθινή ιστορία για έναν αληθινό «αλήτη» και θα καταλάβεις το γιατί.

Πίσω στα μέσα της δεκαετίας ’80, ήμουν στα Γιάννενα με ένα φίλο μου. Το βράδυ παρκάραμε το αυτοκίνητο μου, ένα Χόντα Σιβίκ, σε έναν δρόμο που κάθετα σε αυτόν βρισκόταν ένας άλλος, σχηματίζοντας Τ.

Το πρωί το βρήκαμε τρακαρισμένο πολύ, είχαν χτυπηθεί και οι δυο αριστερές πόρτες που έβλεπαν στον κάθετο δρόμο, και είχαν υποστεί μεγάλη ζημιά. Πάνω στο παρμπρίζ, υπήρχε ένα χαρτάκι που έλεγε: Εγώ σας χτύπησα, παρακαλώ πάρτε με τηλέφωνο σε αυτό το νούμερο – κι ένας αριθμός.

Πήραμε τηλέφωνο κι όπως αποδείχθηκε ο άνθρωπος που άφησε τον αριθμό για να επικοινωνήσουμε, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αλήτες των Ιωαννίνων. Είχε δικό του μπαρ, που τη νύχτα δούλευε με γυναίκες και ναρκωτικά, και μας έκλεισε εκεί ραντεβού για να μιλήσουμε.

Όταν πήγαμε, το γκαρσόνι μας είπε να περιμένουμε λίγο, γιατί κρυβόταν από την αστυνομία επειδή είχε εμπλακεί σε καυγά κι είχε πέσει πολύ ξύλο.

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε και μας ζήτησε συγνώμη που προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά και δήλωσε πρόθυμος να πάμε να το φτιάξουμε σε συνεργείο της περιοχής (έτσι κι αλλιώς ήταν αδύνατον να μετακινηθεί το αμάξι) και να πληρώσει όλο το κόστος. Ο ίδιος, μετρητοίς, καθώς δεν ήταν ΚΑΝ ασφαλισμένος. Η ζημιά ήταν τότε 60.000 δραχμές!

Όταν τον ρωτήσαμε πως και άφησε το όνομα του και δεν την κοπάνησε απλά, αφού δεν υπήρχαν καθόλου μάρτυρες, η απάντηση ήταν η εξής:

«Οδηγούσα μεθυσμένος, και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που βρέθηκε το αμάξι σας εκεί κι έπεσα στα μαλακά. Αν δεν υπήρχε, θα έπεφτα στην κολόνα δίπλα, και το πιο πιθανό είναι να είχα σκοτωθεί». Κι όπως μας είπε και ο άνθρωπος του συνεργείου που επισκεύασε το αμάξι, αν ήταν κανένας δικηγόρος θα την είχε κοπανήσει, είναι οι χειρότεροι για να αναλάβουν ευθύνη, ακόμα κι όταν υπάρχουν μάρτυρες.

Βλέπεις Νικολάκη, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά για να έχεις ακέραιο χαρακτήρα, ούτε κι αν μπαινοβγαίνεις στο Μαξίμου, ούτε κι αν έχεις φίλους στο “δημοκρατικό” κυβερνών κόμμα. Ούτε κι αν θεωρείς τον εαυτό σου “σικ” δημοσιογράφο.

Λόγω του ότι ο Χίος δεν είναι ράτσας σαλονιού κατάφερε να ζει σήμερα και να ξεφύγει της καταδίκης του και να μην κλ@σει μαλλί από αρκούδα, όπως θα έκαναν τα καλομαθημένα δημοσιογραφάκια που δεν τολμούν να κάνουν αληθινό ρεπορτάζ και να ξεφύγουν είτε από την γραμμή του μέσου τους, είτε από τον “πολιτικά ορθό” λόγο, κι έχουν την τάση να ταπώνουν τους σχολιασμούς ενός ακροατή με ειρωνείες ακόμα και διαστρεβλώσεις των λεγομένων του, ή ακόμα να λογοκρίνουν το σχόλιο.

Χάρη σε όλους εσάς τους κυριλέ δημοσιογράφους, η χώρα έχει βιώσει μνημόνια που δεν τα έχει δει καμιά άλλη “ευρωπαϊκή” χώρα, τα στηρίξατε με σχεδόν ανύπαρκτη κριτική και επιδίδεστε σε ένα ράλι ποιος θα πει το εκάστοτε κυβερνητικό αφήγημα καλύτερα. Ειδικά τώρα, έχετε ξεπεράσει κάθε άλλο προηγούμενο. Είστε μια παγκόσμια ντροπή για το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και κάνετε τον Χίο και τον κάθε Χίο, να φαντάζει όχι σαν αλήτης, αλλά σαν ήρωας. ΕΣΕΙΣ τον κάνατε διάσιμο και του δώσατε λόγο ύπαρξης!

Και ο «αλήτης» των Ιωαννίνων θα μείνει για πάντα χαραγμένος βαθιά στη μνήμη μου, για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και θα θυμίζει εκείνο το “χριστιανικό λόγο”, Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω, και Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε. Δεν πας καμιά βόλτα στον πατέρα Νικόλαο Χατζηνικολάου, τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, να σου κάνει κανένα μάθημα;

Με το σχόλιο σου, κέρδισε πόντους, έχασες μέτρα. Εκτός από το μέτρο…


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!