Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ακινητοποίησε και ρυμούλκησε στις ακτές τουρκικό πλοίο

Οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ακινητοποίησαν και ρυμούλκησαν στις ακτές τουρκικό εμπορικό πλοίο που παραβίασε τα λιβυκά χωρικά ύδατα.

Στην ακινητοποίηση και εν συνεχεία στη ρυμούλκηση ενός τούρκικου εμπορικού πλοίου που έπλεε με σημαία Τζαμάικας και παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Λιβύης, προχώρησαν οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του LNA, στρατηγού Αχμάντ αλ-Μισμάρι, στο πρακτορείο Sputnik.

Το πλοίο με την ονομασία «Αλ Μαμπρούκα» εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Λιβύης κοντά στο χωριό Ρας αλ-Χαλάλ στις ακτές της Μεσογείου, στην περιοχή Ντέρνα της Λιβύης.

«Το τουρκικό πλοίο που φέρει τη σημαία της Τζαμάικας, κατευθυνόταν προς Μισουράτα. Υπήρχαν ιατρικές προμήθειες στο πλοίο. Έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Ρας αλ-Χαλάλ», δήλωσε ο αλ-Μισμάρι στο πρακτορείο Sputnik.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, το πλοίο δεν αντέδρασε στις προειδοποιήσεις της ακτοφυλακής του LNA. Ο Αλ-Μισμάρι δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik πως απαγορεύεται η ναυσιπλοΐα στην περιοχή Ρας αλ-Χαλάλ, εξαιτίας στρατιωτικής επιχείρησης.

Στο πλήρωμα του τουρκικού πλοίου περιλαμβάνονται εννέα Τούρκοι πολίτες, επτά Ινδοί υπήκοοι και ένας πολίτης του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του LNA.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!