Εναλλαγή σε σκοτεινή κατάσταση που είναι φιλική για τα μάτια σας κατά τις νυκτερινές ώρες.

Εναλλαγή σε φωτεινή λειτουργία που είναι πιο φιλική για τα μάτια σας τη διάρκεια της ημέρας.

Μενού

Ο Γκιουλέν καλεί σε «ξεσηκωμό» κατά του Ερντογάν και δίνει τις «ευλογίες» του για την «επόμενη μέρα»

Ο Τούρκος ιεροκήρυκας Fethullah Gόlen, καλεί σε “ξεσηκωμό” εναντίον του Ερντογάν και ζητά συστράτευση των “δημοκρατικών κρατών της Δύσης και της Μέσης Ανατολής για να φύγει ο Ερντογάν από την εξουσία και να τερματιστεί το χάος και η αναταραχή στην Τουρκία”!

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του σε αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο αποκαλύπτοντας ότι είναι σε επαφή με έναν από τους πρώην ΥΠΕΞ του Ερντογάν. Δεν ανέφερε το όνομα αλλά πρόκειται για κάποιον από τους Ahmet Davutoglu, Abdullah Gόl και Ali Babacan. Όλοι “κάτι ετοιμάζουν” πολιτικά και φαίνεται ότι ένας απ΄ αυτούς έχει πάρει τις ευλογίες του Γκιουλέν.

Η δημόσια εμφάνιση Γκιουλέν δείχνει ότι οι προσπάθειες “αναχαίτισης” και τελικά εξουδετέρωσης του Ερντογάν έχουν αναθερμανθεί. Επίσης βέβαιο ότι η όποια προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει και “δυτική υποστήριξη”.

Ο Γκιουλέν δήλωσε ότι “οι σημερινοί ηγέτες της Τουρκίας δεν ευθυγραμμίζονται με τις εγγενείς αξίες της χώρας, αλλά απλώς προσποιούνται ότι σέβονται τις πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες του έθνους σε μια προσπάθεια να κερδίσουν ψηφοφόρους”.

Ο κληρικός που ζει στις Η.Π.Α. δήλωσε ότι το κίνημα του υποστήριξε αρχικά το κυβερνών κόμμα AKP και τον Ερντογάν.

Μετά από χρόνια συνεργασίας, το κυβερνών κόμμα AKP και το κίνημα Gόlen “χώρισαν” στο τέλος του 2013, όταν αστυνομικοί και εισαγγελείς που φέρονταν να συνδέονται με το κίνημα ξεκίνησαν τη διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς για πλήθος σημαντικών κυβερνητικών στελεχών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών υπουργών του AKP .

Τι είπε για τους Κούρδους

Τα ισλαμικά κόμματα δεν πρέπει να επιβάλλουν τις απόψεις τους για τις μειονότητες μιας χώρας, ανέφερε ο Γκιουλέν, αναφερόμενος στους Κούρδους της Τουρκίας.

Ο ηγέτης του κινήματος Gόlen εξήρε επίσης την Αίγυπτο, λέγοντας ότι “πολλές χώρες στην αφρικανική ήπειρο κοιτάζουν προς την Αίγυπτο και τη βλέπουν ως πρότυπο.”

«Η ηγεσία της Αιγύπτου», είπε, αναφερόμενος στον πρόεδρο της χώρας Abdel Fattah El-Sisi, «με την αποτελεσματικότητά της, μπορεί να δημιουργήσει μια δύναμη συνεργασίας η οποία θα οδηγήσει στην ενότητα και θα αποτελέσει πηγή συνέργειας για τις χώρες της περιοχής ”.

Ο Ερντογάν είναι ένθερμος υποστηρικτής της Ισλαμικής Αδελφότητας, ο ηγέτης της οποίας, Mohamed Morsi, εκδιώχθηκε και φυλακίστηκε το 2013.

Πηγή: real.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!

Back to Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Εντάξει