Ο Πούτιν τους κάνει πλάκα: Θα περιμένουμε τη νέα τεχνολογία των ΗΠΑ και μετά «θα την αρπάξουμε»

Η απόκτηση κορυφαίας αμερικανικής τεχνολογίας για την εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου μπορεί να είναι δύσκολη αλλά όχι για τον καλύτερο βετεράνο της KGB, ο οποίος αστειευόμενος είπε πως αν χρειαστεί, θα «κλέψει» τα σχέδια των ΗΠΑ.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν μοιράστηκε το όραμά του για την εξαγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου, στο επενδυτικό φόρουμ «Ρωσία Calling», το οποίο αρχικά φάνηκε σαν να κρύβει μία νοσταλγία για την πολυσυζητημένη σταδιοδρομία του στην KGB κατά τη δεκαετία του 1980.

«Ας περιμένουμε για τους Αμερικανούς να ξοδέψουν χρήματα για νέες τεχνολογίες εξόρυξης», είπε, προσθέτοντας ότι «θα έρθει η στιγμή να τα αρπάξουμε όλα. Ας δούμε αν μας ενδιαφέρει να το κάνουμε αυτό σήμερα ή όχι», υπαινίχθηκε, προσθέτοντας: «Και θα το αγοράσουμε φτηνά».

Πέρα από την πλάκα, η Ρωσία δεν χρειάζεται να κλέψει αυτή την τεχνογνωσία, καθώς η χώρα που φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, τα εκμεταλλεύεται με τον δικό της τρόπο, αναφέρει το RT.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά όλα αυτά (τις τελευταίες εξελίξεις στην εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου). Το θέμα είναι ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες για την εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου και σχιστολιθικού φυσικού αερίου, είναι χωρίς υπερβολή, βάρβαρες, καθώς καταστρέφουν το περιβάλλον», σχολίασε ο Ρώσος ηγέτης.

«Δεν χρειαζόμαστε τέτοιου είδους παραγωγή, παρόλα τα πιθανά οικονομικά πλεονεκτήματα, δεν θα το κάνουμε ποτέ», διαβεβαίωσε. Οι ρωσικές εταιρείες έχουν «δυνατότητες για εξόρυξη υποθαλάσσια και στην επιφάνεια, δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ «έβγαλαν τα μάτια τους» απαγορεύοντας σε εταιρείες να εργαστούν στην Ρωσία, εξηγώντας ότι εκείνοι που είχαν ήδη επενδύσει χρήματα σε τέτοια έργα, έπρεπε να τα εγκαταλείψουν και να υποστούν ζημιές. «Έτσι, ποιος είναι ο τιμωρημένος;» κατέληξε.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!