Ο Τραμπ ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την εισβολή στη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι, ως απάντηση στην τουρκική εισβολή στη Συρία, θα εκδώσει σύντομα ένα εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο θα εγκρίνει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος Τούρκων αξιωματούχων (νυν και πρώην), θα αυξήσει τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα σε 50%, και θα σταματήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις, που γίνονται από το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, για μία συμφωνία ύψους 100 δισ. δολαρίων με την Τουρκία.

Στην ανακοίνωση, που ανέβηκε και στον λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου στο Twitter, ο Τραμπ δεσμεύτηκε να καταστρέψει γρήγορα την τουρκική οικονομία αν η Άγκυρα συνεχίσει «αυτή την επικίνδυνη και καταστροφική πορεία». Τόνισε επίσης ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από τη Συρία θα αναπτυχθούν εκ νέου και θα παραμείνουν στην περιοχή για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους και απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή» και υπογραμμίζει ότι ο ίδιος ήταν «απόλυτα σαφής» με τον πρόεδρο Ερντογάν ότι η δράση της Τουρκίας θα επιταχύνει την ανθρωπιστική κρίση και δημιουργεί συνθήκες για πιθανά εγκλήματα πολέμου. «Δυστυχώς, η Τουρκία δεν φαίνεται να μετριάζει τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις της εισβολής της», σημειώνει ο Τραμπ.

«Η Τουρκία πρέπει επίσης να θέσει σε προτεραιότητα την προστασία των αμάχων, ιδιαιτέρως των ευάλωτων εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων στη βορειοανατολική Συρία. Η αδιάκριτη στοχοθέτηση αμάχων, η καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών και η στοχοθέτηση εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων είναι απαράδεκτη», προσθέτει.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!