Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται την Κίνα και οδηγεί σε ελεύθερη πτώση την Wall Street

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι έχει ζητήσει από τις αμερικανικές εταιρείες να βρουν εναλλακτικές αγορές, πέραν της Κίνας, και να μεταφέρουν την παραγωγή τους στις ΗΠΑ, προαναγγέλλοντας παράλληλα απάντηση στον νέο γύρο δασμών που ανακοίνωσε η Κίνα.

Ισχυρό sell-off εκτυλίσσεται στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει «βουτιά» άνω των 500 μονάδων, ενώ πτώση κοντά στο 2% σημειώνει ο S&P 500, με τον τεχνολιγικό Nasdaq να υποχωρεί κατά 2,5%.

Πίσω από την «κατρακύλα» της Wall Street βρίσκονται οι νέες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σήμερα εξαπέλυσε νέα «πυρά» σε βάρος της Κίνας, μετά από την απόφαση του Πεκίνου να επιβάλει νέους δασμούς 10% και 5% σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τραμπ, μέσω Twitter, έσπευσε να διαμηνύσει ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται την Κίνα, σημειώνοντας μάλιστα ότι έπεται απάντηση στην Κίνα. Όπως είπε ακόμη, έχει δώσει εντολή στις αμερικανικές εταιρείες να στραφούν σε άλλες αγορές εκτός της Κίνας, καλώντας τις να επαναπατρίσουν την παραγωγή τους.

«Δεν χρειαζόμαστε την Κίνα και ειλικρινά θα ήταν πολύ καλύτερα χωρίς αυτούς», σημείωσε ο Τραμπ στο Twitter, προκαλώντας μαζικό «ξεπούλημα» στο αμερικανικό χρηματιστήριο που δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται με πιέσεις, εξ αιτίας της σινο-αμερικανικής διαμάχης. 

Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, πάντως, σε ανακοίνωσή του, απέρριψε την εντολή του Τραμπ να σταματήσουν τη συνεργασία με την Κίνα, αναφέροντα μεταξύ άλλων: «Δεν θέλουμε να δούμε περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας».

Πηγή: sputniknews.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!