Οι ΗΠΑ αρνούνται να υποστηρίξουν τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

Η σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία και ανατολικά του Ευφράτη δεν θα έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν τη στρατιωτική επιχείρηση που σχεδιάζει η Τουρκία στη Συρία και ούτε προτίθενται να εμπλακούν σε αυτή, ξεκαθαρίζει η Ουάσινγκτον με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Το Σάββατο (05/10), ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται στρατιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία και ανατολικά του Ευφράτη μέσα στις επόμενες ημέρες. Σκοπός είναι, σύμφωνα με όσα τόνισε, η απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από τα συροτουρκικά σύνορα και η δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερης διέλευσης για τους πρόσφυγες.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τονίζεται:

«Σήμερα (σ.σ. Κυριακή 06/10, τοπική ώρα), ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας Η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα στην σχεδιασμένη επιχείρησή της στη Βόρεια Συρία Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν, ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, και οι δυνάμεις των ΗΠΑ, έχοντας νικήσει “Χαλιφάτο” του ISIS, δεν θα βρίσκονται πλέον στην άμεση περιοχή».

Οι ΗΠΑ και η Τουρκία συμφώνησαν, στις 7 Αυγούστου, τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας ύστερα από πολύμηνες τεταμένες συνομιλίες αναφορικά με την παρουσία των κουρδικών δυνάμεων.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!