Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να αναπτύξει δυνάμεις στον Περσικό

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου ως τμήμα της διεθνούς δύναμης ασφάλειας που επιχειρεί στην περιοχή.

Παραμονή της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα με αφορμή την υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας των δύο κρατών και της έναρξης του δεύτερου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου, η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Αθήνα την συμμετοχή της χώρας μας στην διεθνή δύναμη για την ασφάλεια στον Περσικό Κόλπο.

Το αίτημα της Ουάσινγκτον προς την Αθήνα εξέφρασε  μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Αμερικανός ομόλογός του Μάρκ Εσπερ.

Στην συνέχεια, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία τους ο κ. Εσπερ σε μήνυμα του στο twitter επανέλαβε τους στενούς δεσμούς ΗΠΑ και Ελλάδας και παράλληλα εξήρε το γεγονός πως η χώρα μας είναι ένα από τα λίγα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανούν πάνω από το 2% του ετήσιου προϋπολογισμού τους για την άμυνα.

​Παράλληλα, ο Αμερικανός αξιωματούχος ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει μέχρι στιγμής και ταυτόχρονα προέτρεψε την Αθήνα να συμμετάσχει στην διεθνή πρωτοβουλία για την προστασία κρίσιμων υποδομών στον Περσικό Κόλπο.

Υπενθυμίζουμε πως το αμερικανικό αίτημα για συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολυεθνική ναυτική δύναμη είχε διατυπωθεί  και τον περασμένο Αύγουστο. Ειδικότερα, το αίτημα φορούσε την συνδρομή ελληνικής φρεγάτας ή εναέριου μέσου παρακολούθησης και παροχής πληροφοριών.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!