Οι σημερινοί άντρες.

Μια φορά κι έναν καιρό διάβασα μια ιστορία για έναν πόλεμο που ονομαζόταν “για πάντα δεκαεννέα χρόνια”. Η ιστορία σε αυτό προήλθε από το πρόσωπο ενός δεκαεννέα ετών υπολοχαγού, ο οποίος στο τέλος της αφήγησης πέθανε και έμεινε για πάντα σε αυτή την ηλικία. Με συγκλόνισε πόσο ώριμος ήταν πώς ενεργούσε σαν ενήλικας. Δεν ήταν ένα παιδί δεκαεννέα ετών, αλλά ένας σχηματισμένος άντρας.

Τώρα, αντίθετα είναι συχνά πιθανό να συναντήσετε ένα τριάντα χρονών άνδρα που έχει παραμείνει στην ανάπτυξή του για πάντα δεκαεννέα χρονών. Ένα τέτοιο ρητό δεν εμφανίστηκε από το μηδέν: “Ένας άνθρωπος είναι παιδί, μόνο οι τιμές για τα παιχνίδια αλλάζουν με την ηλικία”.

Ένα τέτοιο ενήλικο παιδί δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις, δεν μπορεί να ξεκινήσει μια οικογένεια, δεν μπορεί να κάνει τίποτα καθόλου.

Οι βιολόγοι λένε ότι στους ανθρώπους, αυτούς υπάρχει μια παρατεταμένη επιμηκης, παιδική ηλικία. Η παιδική ηλικία διαρκεί περίπου το ένα τέταρτο της ζωής. Και σε μερικά άτομα, όπως δείχνουν οι παρατηρήσεις μου, εκτείνεται μέχρι το γήρας. Αυτό είναι επίσης ένα σημάδι της εποχής μας. Αυτό δεν συνέβαινε πριν.

Ο Αλέξανδρος Νέβσκι, στην ηλικία των 19 ετών, νίκησε τον σουηδικό στρατό στο Νέβα. Επιπλέον, οι ιστορικοί ισχυρίζονται ότι αυτό έγινε από μικρές δυνάμεις και είχε επιτυχία μόνο χάρη στο προσωπικό θάρρος του πρίγκιπα και της ομάδας του.

Ο Άγιος Σέργιος του Ραντονζ πήγε να δουλέψει στην έρημο στα είκοσι του.

Ο Νικολάι Skomorokhov κατά τη διάρκεια του πολέμου ήταν λίγο περισσότερο από είκοσι χρονών. Σε μια αεροπορική μάχη, έχασε έναν φίλο και έλαβε άδεια να διεξάγει ένα προσωπικό κυνήγι για να πάρει εκδίκηση. Οι Γερμανοί πιλότοι άσσοι τρομοκρατήθηκαν μόνο από το όνομά του. Όταν διαταχθεί να ανακοινώσει ότι Skomorokhov βρίσκεται στον αέρα. Οι ραδιοερασιτέχνες το ανακοίνωσαν στους ασυρματους: “Achtung! Achtung! Skomorokhov στον αέρα! “Στο τέλος, ο Νικολάι βρήκε τον πιλότο που σκότωσε τον φίλο του και επιτέθηκε με επιτυχία. Ο Γερμανός πιλότος εκτοξεύτηκε και έπεσε στα χέρια μας. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να του δείξει τον Luftwaffe Skomorokhova, ο οποίος ήταν γνωστός σε όλους, και έτσι είδε τον Νικολάι.
Η ιστορία τέτοιων παραδειγμάτων μετράει. Και στη σύγχρονη ζωή; Ένας τριάντα χρονών νέος με τα ακριβά του παιχνίδια είναι δύσκολα ικανός. Θα είναι πάντα σε αυτή τη ζωή ένας αδύναμος κρίκος, οι δυσκολίες του θα τον σπάσουν γρήγορα.

Τι να κάνετε; Είναι όλα τόσο άσχημα και δεν υπάρχει διέξοδος από αυτή την κατάσταση; Υπάρχει. Και ο Χριστιανισμός διδάσκει ότι όσο ένα άτομο είναι ζωντανό, είναι σε θέση να αλλάξει και να αλλάξει ριζικά. Εάν ο Θεός σας έκανε γυναίκα, αναζητήστε υποστήριξη. Και αν γεννηθήκατε ένας άντρας να φέρεστε σαν άντρας, παίρνετε τις αποφάσεις των ανδρών, μην μετατοπίζετε τα καθήκοντά σας σε άλλο άτομο. Αφήστε μια γυναίκα να γεννήσει και να αναθρέψει ήρεμα τα παιδιά, και εισάγετε δύο θέσεις εργασίας για να τα καταφέρετε με κάποιο τρόπο.

Ανάψτε την πυρκαγιά στην εστία σας. Σκεφτείτε τον εαυτό σας πώς να κερδίσετε χρήματα, να αποφασίσετε πως να έχετε τα παιδιά και πού να περάσετε τις διακοπές σας, να αναζητήσετε έναν τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που παρουσιάζει η ζωή. Αυτό δεν είναι κάτι υπερφυσικό, αυτός είναι ο κανόνας, αυτό σημαίνει απλά να είσαι άνδρας.

Ο ιερέας Dionysius Kamenshchikov

Πηγή: tostavroydaki.blogspot.com


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!