Ομέρ Τσελίκ: Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί

Αφήνοντας κατά μέρος τη γλώσσα της διπλωματίας και χρησιμοποιώντας τη γλώσσα που μαθαίνουν από νωρίς οι Τούρκοι αξιωματούχοι στην πολιτική, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Τσελίκ υποστήριξε πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν είναι σε θέση να βρει έναν λογικό άνθρωπο για υπουργό Άμυνας.

«Κάθε υπουργός Άμυνας που φέρνουν κάνει τραυματικές δηλώσεις. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί», είπε ο εκπρόσωπος του AKP, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Και δεν έμεινε σε αυτό το σχόλιο. «Όταν ο πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας έκρυψε τον υπουργό Άμυνας. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και όλοι οι άλλοι (Έλληνες υπουργοί) πρέπει να μάθουν πώς να μιλούν σε ένα μεγάλο κράτος όπως η Τουρκία. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας θα πρέπει να μάθουν να μιλάνε τη γλώσσα της λογικής. Αν απαντήσουμε, θα τους ανέβει η πίεση στην Ελλάδα», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για την Αγία Σοφία

Αναφερόμενος στο θέμα της Αγίας, ο Ομέρ Τσελίκ τόνισε πως «η μοναδική Αρχή που θα αποφασίσει για την τύχη της είναι η Τουρκική Δημοκρατία».

«Ένας καθηγητής υποστήριξε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αντίκειται στη βούληση του ιδρυτή της δημοκρατίας μας. Οι συζητήσεις αναφορικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα εμφανίζονται ως πρόκληση κατά του ιδρυτή της χώρας μας και δυστυχώς πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια ανήθικη προσέγγιση. Δεν συζητώ την ευφυία του ατόμου που παρουσιάζει έτσι το θέμα. Είναι ντροπή να αναγάγει το θέμα σε αυτό το επίπεδο. Αυτή η νοοτροπία έχει κάνει πολύ κακό στη χώρα μας. Κανένας δεν έχει πρόβλημα με το καθεστώς της Τουρκίας. Το θέμα που συζητούμε είναι διάφορες νομικές και πολιτικές αποφάσεις», πρόσθεσε.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!