Όποιοι κάνουν κριτική στον Τζορτζ Σορός είναι “ακροδεξιοί” σύμφωνα με τα Ελληνικά Hoaxes

Ααα! Το σημερινό επεισόδιο “τα Ελληνικά Hoaxes είπαν” έχει και πολύ πλάκα, γιατί, όχι μόνο θα δείτε πως παρουσιάζουν τις “αλήθειες” τους, αλλά και την τσαπατσουλιά με την οποία τις παρουσιάζουν!

Για μια ακόμα φορά, έσπευσαν να καθαρίσουν το όνομα και την τιμή του Τζορτζ Σόρος, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν ότι ο δισεκατομμυριούχος μπελάς μας, βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία και τους βανδαλισμούς στη Μινεάπολη.

Και μας εξηγούν “τι έχει συμβεί”:

Mε το ξέσπασμα των ταραχών στην Μινεάπολις εξαιτίας του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσάβιν, ακροδεξιοί σχολιαστές στο Twitter άρχισαν όλο και περισσότερο να κατηγορούν τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος πως το να παίζει σκιώδη ρόλο πίσω από τις ταραχές που έλαβαν χώρα σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα – χρησιμοποιώντας μια παλιά θεωρία συνωμοσίας που βασίζεται σε ψευδείς πληροφορίες με αντισημιτικές προεκτάσεις

Αχ μας τον στεναχωρείτε και τον πιάνει πονοκέφαλος….

Καταρχάς να ενημερώσουμε τον αρθρογράφο των Ε.Η., μέλος της Πολεμικής μας Αεροπορίας (η οποία πρέπει να είναι πολύ υπερήφανη) κο Θάνος Σιτίστα (Επαχτίτη), ότι ο Σόρος και το Ισραήλ είναι στα μαχαίρια και δεν τα πάνε καθόλου καλά. (σχετικό άρθρο των ΝΥΤ), οπότε το παραμύθι ότι κάνοντας κριτική στον Σόρος και καλά έχει αντισημιτικές προεκτάσεις “καταρρίπτεται”, εκτός κι αν όλο το Ισραήλ ξαφνικά είναι αντισημίτες.

Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος φαίνεται να έχει αντλήσει κάποια στοιχεία από δημοσίευμα του Forbes που αναφέρεται σε “δεξιούς συνωμοσιολόγους” αλλά όχι ΑΚΡΟ-δεξιούς, (ενεργό λινκ στη φράση ακροδεξιοί σχολιαστές στο Twitter), το οποίο ωστόσο έχει αρχειοθετηθεί λάθος (τώρα αν μας διαβάσουν θα το διορθώσουν) κι αντί να βγάζει στο σωστό άρθρο (ΕΔΩ) βγάζει σε κάποιο άλλο που λέει: Οι 7 καλύτεροι καθαριστές αέρα για το σπίτι σας

Ας ελπίσουμε ότι στην εκπαίδευση των σκύλων τα πάει καλύτερα ο αρθρογράφος.

Στη συνέχεια μας εξηγούν ότι, το βίντεο στο οποίο βασίζονται τα άρθρα, εμφανίστηκε στις 29 Μαΐου 2020, στο λογαριασμό της Candance Owens. Η Owens είναι μια Αμερικανίδα συντηρητική πολιτική ακτιβίστρια, υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών, η οποία επικρίνει το κίνημα Black Lives Matter και το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ κατηγόρησε αυθαίρετα τον Τζορτζ Σόρος ως υποκινητή των επεισοδίων. Το ρωσικό δίκτυο RT, βασιζόμενο στα λεγόμενα της Owens, έδωσε μεγαλύτερη έκταση στο θέμα.

Η Candance Owens με τον σύζυγό της George Farmer

Είναι η Candance Owens “ακροδεξιά;” Όχι δεν είναι. Είναι μεν οπαδός του Τραμπ, και όλα τα άλλα που αναφέρουν τα Ε.Η. αλλά η Owens δηλώνει ότι είναι μεν εθνικίστρια, αλλά εντελώς κατά του φασισμού του Χίτλερ τον οποίο δεν θεωρεί καν εθνικιστή, αφού στράφηκε εναντίον ακόμα και δικών του Γερμανών υπηκόων, ενώ με τις σχιζοφρενείς ιδέες του ήθελε να επιβάλει την παγκοσμιοποίηση, κάτι πάλι που έρχεται σε αντίθεση με τον εθνικισμό, όπως αναφέρει η ίδια. Είναι ρατσίστρια; Όχι δεν είναι, γιατί η όμορφη αφροαμεριακανή είναι παντρεμένη με λευκό επιχειρηματία, τον George Farmer, ενώ επίσης είναι κατά του κινήματος Black Lives Matter, το οποίο πολλοί υποστηρίζουν ότι συνδέεται με το κόμμα των Δημοκρατικών και τις αριστερόστροφες απόψεις του, ενώ πολλές φορές χαρακτηρίζεται το ίδιο από ρητορική μίσους.

Ύστερα τα ΕΗ μας “εξηγούν” ότι το βίντεο που ανέβασε η Candance Owens δεν είναι τωρινό αλλά παλιό. Στο βίντεο φαίνονται κάποια μέλη των ANTIFA να φωνάζουν Σόρος δώσε μας τα λεφτά που μας χρωστάς. Όμως η Candance Owens στο τουίτ της, ΔΕΝ ισχυρίζεται ότι είναι σημερινό το βίντεο, αλλά λέει ότι πιστεύει ότι ο Σόρος βρίσκεται μάλλον πίσω από το όλο βίαιο σκηνικό – άποψη εκφράζει:

Candace Owens on Twitter

I believe leftist anarchy groups are using the death of #GeorgeFloyd to blame MN riots on angry black people. In honor of media goons threatening me for stating that-here’s a throwback of ANTIFA chanting that Soros owed them money, after their chapter tweeted he owed them 15$/hr https://t.co/ueKj1fsQKr

Η αστυνομία σκέψης όμως μας λέει ότι, το βίντεο στο οποίο εμφανίζονται φερόμενα μέλη των Antifa, έχει τραβηχτεί το 2017, και δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια στην Μινεάπολις των Ηνωμένων Πολιτειών. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο λογαριασμό “Beverly Hills Antifa”, ο οποίος πλέον δεν λειτουργεί, στις 2 Απριλίου 2017, και αποτελούσε προϊόν σάτιρας.

Ο λογαριασμός ήταν όντως προϊόν σάτιρας. Το βίντεο; Ηθοποιοί; Δεν ξέρει ο κος αρθρογράφος ότι σάτιρα μπορείς να κάνεις πατώντας και σε πραγματικά στοιχεία -κι έτσι συνήθως γίνεται- κι όχι γράφοντας εξ αρχής κάτι φανταστικό;

Στο “δεξιός” κοτσάρει και το “άκρο”

Κι ενώ το άρθρο των Forbes αναφέρεται σε δεξιούς πολιτικούς, ο αρθρογράφος το πάει κι ένα βήμα παραπέρα και κολλάει κι ένα “άκρο”, προς εντυπωσιασμό.

Και ο Nigel Farage ακροδεξιός; Γιατί αυτός αποκαλεί φασίστες τους ANTIFA.

Nigel Farage on Twitter

Appalling that the tragic death in the USA is being hijacked by Antifa, who would replace our Western democratic values with something more extreme than those they accuse. Antifa are the real fascists.

Τέλος, μας λέει ο αρθρογράφος, το Open Society Foundation, διέψευσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter πως πληρώνει άτομα για να κάνουν διαδηλώσεις.

Κι εγώ σκέφτομαι τώρα, αφού το είπε, έτσι θα είναι, αλλιώς θα έπρεπε να είχε κόψει και απόδειξη παροχής υπηρεσιών, έτσι δεν είναι; Και ξέρουμε ότι ο Σόρος, εκτός του ότι αγαπάει να μοχλεύει μετοχές σε βάρος χωρών, αγαπάει τους φτωχούς κι αδικημένους, τους μαύρους, τους μετανάστες, τις φεμινίστριες, τους γκέι, την αστυνόμευση στο facebook (κι έχει δώσει και πιστοποίηση στα Ελληνικά Hoaxes), τι στο καλό; Δεν θα αγαπάει και τη διαφάνεια συναλλαγών με τα γκρουπούσκουλα που υποστηρίζει;

Κι αν έχετε διαφορετική άποψη, είστε κι εσείς ακροδεξιοί και συνωμοσιολόγοι, σύμφωνα με την πολιτικά ορθή σκέψη και τα όργανα επιβολής νόμου και τάξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ναι, τα Ε.Η. λένε αλήθεια: αυτοί οι διαδηλωτές δεν απαιτούν ακόμα τα χρήματα τους από το Σόρος, πολύ απλά, γιατί η δουλειά δεν τέλειωσε ακόμα.

Μα αλήθεια τώρα πιστεύετε ότι υπάρχουν διαδηλωτές επί πληρωμή;

Όχι μόνον υπάρχουν, αλλά υπάρχει κι εταιρεία που τους προμηθεύει με παρατήματα σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ: Πλήθη κατά παραγγελία  κάντε κλικ στην εικόνα να μπείτε στο σάιτ τους και να παραγγείλετε!


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!