Όποιος έφτιαξε το σποτ «Τα παράπονά σου στον Χαρδαλιά» δεν έχει ΙΔΕΑ από υγιεινή!

Το σποτ έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Κρήτης και αφορά στον κορoνοϊό με δύο παιδάκια που και καλά ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, να μην έρχονται σε επαφή με τους νέους

Ωστόσο οι εμπνευστές του βίντεο μάλλον δεν γνωρίζουν βασικούς κανόνες υγιεινής, που… μέχρι και οι γύφτοι, που συνήθως στοχοποιούνται ότι “δεν έχουν πολιτισμό” γνωρίζουν και εφαρμόζουν πολύ καλά: Δεν μπαίνουν ΠΟΤΕ στο σπίτι τους με παπούτσια!

Όσο κι αν θα σας φανεί περίεργο, και ίσως μερικές ελληνικές οικογένειες το διατηρούν προς τιμήν τους ακόμα, τα παλιά χρόνια οι νοικοκυραίοι είχαν τις παντοφλίτσες κοντά στην είσοδο του σπιτιού, και μόλις έμπαιναν μέσα έβγαζαν τα παπούτσια και τις φορούσαν. Μάλιστα θα έχετε δει και πολλές ελληνικές ταινίες που η σύζυγος ή η κόρη τρέχει να φέρει τις παντόφλες στον πατέρα της οικογένειας που γύρισε σπίτι, κάτι που οι φεμινιστικές τάσεις πλέον θεωρούν κατακριτέο!

Αλλά κοίτα να δεις που γίναμε “ευρωπαίοι” κι “αμερικανοθρεμμένοι”, κι όχι μόνο μπαίνουμε με τα παπούτσια στην καθαρή οικεία μας, αλλά πολλοί τα ανεβάζουν και σε καναπέδες και καρέκλες και τραπεζάκια! Γιατί πουθενά αλλού δεν υπάρχει τέτοια συνήθεια: Ολόκληρη η Αφρική, η Ινδία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Τουρκία κλπ αλλά και πολλές χώρες ακόμα και του αναπτυγμένου κόσμου που έχουν έντονο χειμώνα, όπως Ρωσία, Σκανδιναβικές χώρες και Καναδάς, διατηρούν ακόμα αυτή την πρακτική.

Τα παπούτσια, των οποίων οι σόλες είναι γεμάτες βρόμες, καυσαέριο, πολλάκις λάσπες και πολλά άλλα, σίγουρα, είναι και μια μεγάλη συλλογή μικροβίων!

Στο πεφωτισμένο βίντεο για την μάσκα και τις αποστάσεις, που χρησιμοποιήθηκαν παιδάκια για να περάσει το “μήνυμα” της τρομοπροπαγάνδας, τα δυο κατά τα άλλα χαριτωμένα παιδάκια παίζουν φορώντας τα παπούτσια τους και ξαπλώνουν στον κάτασπρο καναπέ με αυτά – η μάσκα σας μάρανε μετά!

Τα παράπονα σας στον Τσιόρδα, που σας λέει για πλύσιμο χεριών μόνο, κι όχι ότι καλό είναι να μην περπατάμε με τα παπούτσια στο σπίτι. Όχι λόγω κορωνοϊού – ΠΑΝΤΑ!


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!