Παράταση για τα μηχανογραφικά, καταργείται το άσυλο

Την παράταση στη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών από τους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές ανακοίνωσε σήμερα η Νίκη Κεραμέως, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών έληγε την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο η νέα υπουργός είπε ότι δίνεται παράταση μέχρι τις 17 Ιουλίου προκειμένου να εξεταστεί εάν υπάρχουν αδυναμίες στα νέα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, «είτε σε ανθρώπινο δυναμικό, είτε σε υποδομές».

Επίσης, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει η ίδρυση νέας Νομικής στην Πάτρα, την οποία δρομολογούσε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Όπως εξήγησε, το θέμα δεν είναι ότι η νέα σχολή θα ιδρυθεί στην Πάτρα, αλλά ότι δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική. «Η χώρα έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους. Βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας», σημείωσε.

Για την κατάργηση του ασύλου είπε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς, και ότι η σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 23 Ιουλίου.

Στον κυβερνητικό σχεδιασμό περιλαμβάνονται και αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα. «Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Τα παιδιά που εισάγονται στη Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν στο σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Θα προβούμε άμεσα σε βελτιωτικές κινήσεις με στόχο να διορθώσουν στρεβλώσεις του νυν συστήματος, θα προβούμε σε εξορθολογισμό της ύλης, η κάλυψη της οποίας δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή», σημείωσε η υπουργός.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!