Παρέμβαση Τραμπ για το Σκοπιανό: «Ιστορική» η συμφωνία των Πρεσπών – Μιλάει για «Μακεδονία» έξι φορές!

«Η Μακεδονία έχει πολλά για τα οποία μπορεί να είναι  υπερήφανη φέτος, όπως η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος στο μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, ο οποίος έχει αντιταχθεί στην συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ – Το κρατικό ΑΠΕ αντικατέστησε τις αναφορές Τραμπ σε «Μακεδονία» με το βολικό… «ΠΓΔΜ»

Κορυφώνονται οι πιέσεις των Αμερικανών για να κλείσει η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων. Την ίδια ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η περιοδεία του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ σε Σκόπια και Αθήνα, στον χορό των «παρεμβάσεων» μπήκε και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έστειλε μήνυμα στον Σκοπιανό πρόεδρο για την ανάγκη έγκρισης της συμφωνίας στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Η επιλογή του Τραμπ δεν είναι τυχαία καθώς απευθύνεται στον Ιβανόφ που ταυτίζεται με τις απόψεις του εθνικιστικού κόμματος VMRO και δεν επιθυμεί την υλοποίηση της συμφωνίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο συγχαρητήριο μήνυμα του χαρακτηρίζει «ιστορική» τη συμφωνία των Πρεσπών Το μήνυμα Τράμπ απεστάλει με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας που εορτάζεται στα Σκόπια στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος επισημαίνει πως «η Μακεδονία έχει πολλά για τα οποία μπορεί να είναι υπερήφανη φέτος» και αναφέρει την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών που επιλύει το μακροχρόνιο ζήτημα της ονομασίας με την Ελλάδα» και παράλληλα «ανοίγει τον δρόμο» για τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζει ακόμη στο μήνυμά του πως η Συμφωνία των Πρεσπών και η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ «θα ενισχύσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σ’ ολόκληρη την περιοχή».

Η επιστολή Τραμπ

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

»Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, συγχαίρω εσάς και τους πολίτες της “Μακεδονίας” με την ευκαιρία της ημέρας ανεξαρτησίας σας στις 8 Σεπτεμβρίου.

»Η “Μακεδονία’’ έχει πολλά για να είναι περήφανη αυτή τη χρονιά. Η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών επιλύει τη μακροχρόνια διένεξη για το ονοματολογικό με την Ελλάδα και ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της “Μακεδονίας” τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. Η συμφωνία και η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τη “Μακεδονία”, ειδικά όσον αφορά στις επερχόμενες συνομιλίες για την ένταξή σας στο ΝΑΤΟ.

Εύχομαι στον λαό της “Μακεδονίας” ό,τι καλύτερο σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα».

Ούτε «ΠΓΔΜ» ούτε «Βόρεια» – Σκέτη Μακεδονία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιεί στο μήνυμα του προς τον Ιβανόφ αποκλειστικά έξι φορές τον όρο «Μακεδονία», και όχι το συμφωνηθέν «Βόρεια Μακεδονία».

Στα αξιοσημείωτα είναι βέβαια και η σπουδή του Ελληνικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΑΠΕ ΜΠΕ το οποίο αντικατέστησε στο σχετικό τηλεγράφημά του τις αναφορές για τη «Μακεδονία» με τη… «βολική» ονομασία ΠΓΔΜ η οποία δεν υπάρχει πουθενά στην επιστολή Τραμπ!

Δείτε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ

tilegrafima


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!