Πατάτες γιαχνί με πελτέ, ελιές και άνηθο

Μερίδες: 4, Χρόνος: 40 λεπτά

Υλικά
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 δαφνόφυλλο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
2-3 κόκκοι μπαχάρι, κοπανισμένοι
140 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει λίγο.

Ρίχνουμε τις πατάτες, τα σκόρδα και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, να λαδωθούν καλά.

Προσθέτουμε τη δάφνη, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, αλατοπίπερο και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!