Πατούδα από την Κρήτη

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Υλικά για τη ζύμη

3 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
2 κουταλάκια αμμωνία
1 φλιτζανάκι του καφέ αλουσιά (βράζουμε νερό με μία κουταλιά στάχτη και το σουρώνουμε)1 ποτήρι του κρασιού τσικουδιά
2 αυγά
αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) όσο σηκώσει

Για τη γέμιση

½ ποτήρι νερό
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κιλό καρυδαμύγδαλα ψύχα
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια σουσάμι αλεσμένο
1 ποτήρι μέλι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε μαλακή ζύμη με τα παραπάνω υλικά.

Ετοιμάζουμε και τη γέμιση φτιάχνοντας σιρόπι με τη ζάχαρη και το μέλι και το νερό και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε φτιάχνουμε ένα λάκκο στη μέση και βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση.

Τα ξαναφτιάχνουμε μπαλάκια σαν το σχήμα του κουραμπιέ.

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!