Πατσαβουρόπιτα με Πισσουρκώτικο Πρόβειο Γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης

Υλικά:

200g Χαραλαμπίδης Κρίστης αναρή αλατισμένη

200g Χαραλαμπίδης Κρίστης  Edam ή Τυρί Gouda

200g Χαραλαμπίδης Κρίστης φέτα

200g Χαραλαμπίδης Κρίστης κεφαλοτύρι

1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή

1 κουταλάκι δυόσμο ξηρό

½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

4 αυγά

200g Πισσουρκώτικο Πρόβειο γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης

375 ml γάλα πλήρες

500g φύλλο για γλυκά

Περίπου 80g βούτυρο ανάλατο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας την αναρή και τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το τυρί γκούντα.

Αρωματίζουμε με τη ρίγανη, το δυόσμο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ξεχωριστό μπολ, κτυπάμε ελαφρά τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Περιχύνουμε το μείγμα των αυγών στα τυριά και αναμειγνύουμε. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να ετοιμάσουμε το φύλλο.

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού 26 εκατοστών, με αφαιρούμενα τοιχώματα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.

Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί και ραντίζουμε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε με άλλα 4 φύλλα τα οποία τοποθετούμε σε σχήμα αστεριού, ραντίζοντας με βούτυρο κάθε φορά.

Παίρνουμε όσο φύλλο περίσσεψε και το τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε λωρίδες 1 εκατοστού και τις ανοίγουμε με τα χέρια μας σαν κορδέλες.

Βάζουμε τα 2/3 των κορδέλων στο μείγμα με τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Διπλώνουμε το φύλλο προς τα πάνω ώστε να δημιουργήσουμε τοιχώματα.

Ραντίζουμε τις υπόλοιπες λωρίδες με βούτυρο και τις τοποθετούμε πάνω από τα τυριά.

Ψήνουμε για 60-70 λεπτά. Αν δείτε ότι το φύλλο κοκκινίζει πολύ, καλύψτε ελαφρά με ένα ασημόχαρτο.

Αφήστε την πατσαβουρόπιτα να κρυώσει 30 λεπτά πριν την κόψετε.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!